Loading...

Transport Timisoara Timis Wiener Neustadt


Timisoara Wiener Neustadt
Sumar ruta
Plecare: Timisoara (Romania)
Sosire: Wiener Neustadt (Austria)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Timisoara – Wiener Neustadt beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Timisoara – Wiener Neustadt cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Wiener Neustadt – Timisoara cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Timisoara – Wiener Neustadt cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Wiener Neustadt – Timisoara cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Timisoara
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Austria :

Vienna

Vienna

Austrian capital with museums & Vienna State Opera performances, plus Schönbrunn & Hofburg palaces.

salzburg

Salzburg

Alpine city, birthplace of Mozart, home to baroque Old Town & medieval Hohensalzburg Fortress.

innsbruck

Innsbruck

Alpine city known for Nordkette skiing, a medieval old town & Hofburg imperial palace.

graz

Graz

Austrian city known for a medieval old town, the contemporary Kunsthaus Graz & Eggenberg Palace.

Informatii utile despre Wiener Neustadt

Zona aparținea odată comitatului Pitten, care a fost moștenit de Margrave Ottokar III din Stiria în 1158. După ce dinastia Otakarilor s-a stins odată cu moartea fiului său Ottokar al IV-lea, Ducatul Stiriei a trecut la Casa austriacă din Babenberg conform Pactului Georgenberg. Ducele Leopold V al Austriei a înființat orașul în 1194 [1] și a finanțat construcția unei fortărețe aproape de granița ungară cu răscumpărarea plătită pentru regele englez Richard Leul de Leu, pe care îl prinsese anterior și îl deținea ca ostatic la Castelul Dürnstein . În 1241, o mică escadrilă mongolă a atacat Neustadt în timpul invaziei mongole a Europei, dar ulterior a fost respinsă de ducele Friederich și cavalerii săi. [2]

Wiener Neustadt, însemnând mai mult sau mai puțin Noua Viena, a obținut privilegii importante acordate orașului pentru a-i permite să prospere. A rămas o parte a Stiriei, care după bătălia din 1278 de la Marchfeld a căzut la Casa de Habsburg, iar în 1379 a devenit ducat constitutiv al Austriei Interne. În secolul al XV-lea, Wiener Neustadt a cunoscut un boom al populației, când împăratul Frederick al III-lea de Habsburg a luat o reședință aici și a înființat Eparhia de Wiener Neustadt în 1469. Soția sa, Eleanor din Portugalia, a murit la Wiener Neustadt în 1467. Wappenwand la castelul local afișează în mijloc stema bunurilor sale. Fiul său Maximilian I și-a menținut curtea din Wiener Neustadt și este înmormântat aici la Catedrala Sf. Gheorghe. Orașul a avut, de asemenea, o comună evreiască semnificativă, cu rabinul Israel Isserlin, ca membru cel mai notabil, până când toți evreii au fost expulzați prin ordinul împăratului Maximilian I în 1496.

Regalul de lungă vreme al Habsburgului, regele Matthias Corvinus al Ungariei a cucerit orașul în august 1487 după ce a asediat-o timp de doi ani. Conform legendei, el a dedicat magnifica Cupa Corvinus locuitorilor după victoria sa. Maximilian I a reușit să-și reconvingă orașul natal în 1490. În secolul al XVI-lea, Wiener Neustadt și-a pierdut statutul de reședință imperială și o mare parte din importanța sa. Cu toate acestea, și-a îndeplinit încă funcția de balon împotriva turcilor și a Kurucului.

În 1751, orașul a primit o atenție sporită, când împărăteasa Maria Tereza din Austria a decis să consacre Prima Academie Militară, la nivel mondial, în interiorul castelului imperial. În 1752, Academia Militară Theresiană a preluat operațiunile, care au continuat până în zilele noastre cu doar câteva întreruperi. În 1768, Wiener Neustadt a fost distrus de un cutremur care a deteriorat castelul, care a fost reconstruit folosind planurile făcute de arhitectul Nicolò Pacassi. [3] În 1785, împăratul Iosif al II-lea de Habsburg a transferat scaunul diecezei Wiener Neustadt în Sankt Pölten.

În secolul al XIX-lea, orașul a devenit un oraș industrial, mai ales după deschiderea căilor ferate sudice austriece în 1841. În 1909, a fost inaugurat „nordul primului aerian oficial austriac” [4]. A servit ca teren de pregătire pentru pionierii zborului Igo Etrich, Karl Illner și Adolf Warchalowski, care și-au efectuat testele acolo.

Greva austro-ungară din ianuarie din 1918 a fost începută la Wiener Neustadt de muncitori din fabrica Austro-Daimler, care s-a ocupat de producția de arme și inspirată de confiscarea puterii bolșevice pentru a lua măsuri pentru a se opune război. Un factor cheie în grevă a fost reducerea la jumătate a rației de făină. Porsche s-a întâlnit cu muncitorii și a fost de acord să conducă la Viena pentru a vorbi cu ministrul alimentației. Cu toate acestea, pledoaria sa față de muncitori de a se întoarce la muncă a fost ignorată și au mers la Primărie. Aici li s-au alăturat alți lucrători de la fabrica de locomotive, lucrările de radiatoare, fabrica de aeronave și instalațiile locale de muniții ale lui G. Rath și Lichtenwörther. La 14 ianuarie, peste 10.000 de lucrători s-au adunat în afara primăriei pentru a se plânge de reducerea la jumătate a rației de făină. Inspirat de Revoluția Rusă, muncitorii au înființat Consiliile Muncitorilor.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, obiective strategice în Wiener Neustadt, inclusiv șantierele de marș, fabrica Wiener Neustädter Flugzeugwerke, [5] și două fabrici Raxwerke care au folosit muncitori forțați închiși la lagărul de concentrare Mauthausen-Gusen, au fost repetate bombardat. Operațiunile de bombardament, cum ar fi Operațiunea Pointblank, au lăsat doar 18 din 4.000 de clădiri nedeteriorate [6]