Loading...

Transport Timisoara Timis Leipzig


Timisoara Leipzig
Sumar ruta
Plecare: Timisoara (Romania)
Sosire: Leipzig (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg precum si o masa calda gratuita in Ungaria din partea firmei.

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Timisoara – Leipzig beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Timisoara – Leipzig cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Leipzig – Timisoara cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Timisoara – Leipzig cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Leipzig – Timisoara cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Timisoara
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Leipzig

Numele Leipzig este derivat din cuvântul slavic Lipsk, care înseamnă “așezare în care stau copacii de tei”. [1] O ortografie mai veche a numelui în limba engleză este Leipsic. A fost folosită și numele latin Lipsia. [2] Numele este înrudit cu Lipetsk în Rusia și Liepāja din Letonia [3].

În 1937, guvernul nazist a redenumit oficial orașul Reichsmessestadt Leipzig. [4] Din 1989 Leipzig a fost numit informal “Orașul Hero”, ca recunoaștere a rolului manifestărilor de luni a avut loc în toamna regimului est-german – numele face aluzie la titlul onorific acordat în fosta Uniune Sovietică anumitor orașe care au jucat un rol cheie în victoria aliaților în timpul celui de-al doilea război mondial [5]. Utilizarea comună a acestui pseudonim pentru Leipzig până în prezent se reflectă, de exemplu, în numele unui blog popular pentru artă și cultură locală, Heldenstadt.de [6]. Mai recent, orașul a fost uneori denumit “Boomtown din Germania de Est”, “Hypezig” sau “Berlinul mai bun”, pentru că a fost sărbătorit de către mass-media ca un centru urban de șold pentru stilul vital de viață și creativitate scena cu multe startupuri. [7] [8] [9] [10] Leipzig a fost pentru prima dată documentată în 1015 în cronica episcopului Thietmar de Merseburg ca Urbis Libzi și înzestrată cu privilegii de oraș și de piață în 1165 de către Otto the Rich. Târgul de comerț din Leipzig, început în Evul Mediu, a devenit un eveniment de importanță internațională și este cel mai vechi târg comercial supraviețuitor din lume. Există înregistrări ale operațiunilor comerciale de pescuit pe râul Pleiße din Leipzig datând din 1305, când Margravele Dietrich cel Tânăr au acordat drepturile de pescuit bisericii și mănăstirii Sf. Thomas [11]. Există o serie de mănăstiri în și în jurul orașului, inclusiv o mănăstire franciscană, după care se numește Barfußgäßchen și o mănăstire de călugări irlandezi lângă Ranstädter Steinweg.

Înființarea Universității din Leipzig în anul 1409 a determinat dezvoltarea orașului să devină un centru al legislației germane și al industriei de publicații și să fie locul Reichsgericht-ului și al Bibliotecii Naționale Germane. În timpul războiului de treizeci de ani, au avut loc două bătălii în Breitenfeld, la aproximativ 8 kilometri de zidurile orașului Leipzig. Prima bătălie de la Breitenfeld a avut loc în 1631, iar cea de-a doua în 1642. Ambele bătălii au dus la victorii pentru partea condusă de suedez.

La 24 decembrie 1701 a fost introdus un sistem de iluminat stradal alimentat cu petrol. Orașul a folosit paznici ușori care trebuiau să urmeze un program specific pentru a asigura iluminarea punctuală a celor 700 de felinare.

Regiunea Leipzig a fost arena bătăliei de la Leipzig din 1813 între Franța napoleonică și o coaliție aliate a Prusiei, Rusiei, Austriei și Suediei. A fost cea mai mare bătălie din Europa înainte de primul război mondial, iar victoria coaliției a pus capăt prezenței lui Napoleon în Germania și, în final, va duce la prima exilă pe Elba. Monumentul Bătăliei Națiunilor care a sărbătorit centenarul acestui eveniment a fost finalizat în 1913. Pe lângă stimularea naționalismului german, războiul a avut un impact major în mobilizarea spiritului civic în numeroase activități de voluntariat. Au fost formate multe miliții și asociații civice de voluntariat și au colaborat cu bisericile și presa pentru a sprijini militiile locale și de stat, mobilizarea patriotică în timpul războiului, relieful umanitar și practicile și ritualurile comemorative postbelice.