Loading...

Transport Timisoara Timis Klagenfurt


Timisoara Klagenfurt
Sumar ruta
Plecare: Timisoara (Romania)
Sosire: Klagenfurt (Austria)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Timisoara – Klagenfurt beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Timisoara – Klagenfurt cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Klagenfurt – Timisoara cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Timisoara – Klagenfurt cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Klagenfurt – Timisoara cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Timisoara
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Austria :

Vienna

Vienna

Austrian capital with museums & Vienna State Opera performances, plus Schönbrunn & Hofburg palaces.

salzburg

Salzburg

Alpine city, birthplace of Mozart, home to baroque Old Town & medieval Hohensalzburg Fortress.

innsbruck

Innsbruck

Alpine city known for Nordkette skiing, a medieval old town & Hofburg imperial palace.

graz

Graz

Austrian city known for a medieval old town, the contemporary Kunsthaus Graz & Eggenberg Palace.

Informatii utile despre Klagenfurt

Legenda spune că Klagenfurt a fost întemeiat după ce câțiva bărbați curajoși au ucis abominabilul “Lindwurm”, un dragon înaripat în malurile adiacente lacului, a cărui dietă este considerată a fi virgine, dar care nu respingea taurul de grăsime pe un lanț pe care oamenii l-au montat pe un turn puternic. Fapta este comemorată de un monument renascentist de 9 tone grandios din centrul orașului.

Din punct de vedere istoric, locul a fost fondat de către Ducele Herman din Spanheim ca o fortăreață situată pe rutele comerciale din zonă. Prima sa mențiune datează de la sfârșitul secolului al XII-lea într-un document în care Ducele Ulric al II-lea. a scutit mănăstirea Sf. Paul de taxa de taxare “în foro Chlagenvurth”. [1] Această așezare ocupa o zonă care a fost supusă inundațiilor frecvente, astfel încât în ​​1246 fiul Ducelui Herman, ducele Bernhard von Spanheim, la mutat într-o poziție mai sigură și este astfel considerat fondatorul actual al pieței, care în 1252 a primit un oraș Cartă.

În secolele următoare, Klagenfurt a suferit incendii, cutremure, invazii de lăcuste și atacuri din partea otomanilor islamici și a fost distrus de războaiele țărănești. În 1514, un incendiu a distrus aproape complet orașul, iar în 1518 împăratul Maximilian I, în imposibilitatea de a-l reconstrui, în ciuda protestelor puternice ale burgerilor, a cedat Klagenfurt către Estates, nobilimea ducatului. Niciodată nu sa întâmplat așa ceva. Noii proprietari au adus însă o renaștere economică și ascensiunea politică și culturală a orașului Klagenfurt. Un canal a fost săpate pentru a conecta orașul la lac ca un traseu de aprovizionare cu lemn pentru a reconstrui orașul și a alimenta noile șanțuri ale orașului; familiile nobile aveau casele lor de oraș construite în noua capitală a ducatului, orașul fiind lărgit de-a lungul unui plan geometric de bord conform ideilor renascentiste ale arhitectului italian Domenico dell’Allio; a fost construit un nou centru al orașului, Neuer Platz; iar noile fortificații care au durat o jumătate de secol pentru a construi au făcut din Klagenfurt cea mai puternică fortăreață la nord de Alpi.

Cu toate acestea, în 1809, trupele franceze de la Napoleon au distrus zidurile orașului, lăsând, într-o sumă mare colectată de cetățeni, doar o poarta de est și micul întindere din vest, care acum este tot ce a rămas din o dată pe fortificații mari. În 1863, legătura feroviară cu Sf. Veit an der Glan a amplificat economia orașului și a făcut și construcția căii ferate Viena-Trieste, care a adus orașul o stație centrală impunătoare și a făcut Klagenfurt centrul absolut al regiunii.