Loading...

Transport Timisoara Timis Hallein


Timisoara Hallein
Sumar ruta
Plecare: Timisoara (Romania)
Sosire: Hallein (Austria)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg precum si o masa calda gratuita in Ungaria din partea firmei.

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Timisoara – Hallein beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Timisoara – Hallein cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Hallein – Timisoara cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Timisoara – Hallein cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Hallein – Timisoara cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Timisoara
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Austria :

Vienna

Vienna

Austrian capital with museums & Vienna State Opera performances, plus Schönbrunn & Hofburg palaces.

salzburg

Salzburg

Alpine city, birthplace of Mozart, home to baroque Old Town & medieval Hohensalzburg Fortress.

innsbruck

Innsbruck

Alpine city known for Nordkette skiing, a medieval old town & Hofburg imperial palace.

graz

Graz

Austrian city known for a medieval old town, the contemporary Kunsthaus Graz & Eggenberg Palace.

Informatii utile despre Hallein

Cunoscută de multă vreme pentru mina de sare Hallein din platoul Dürrnberg, așezările în zonă au fost identificate cu 4000 de ani în urmă. A fost o comunitate celtică din 600 î.Hr. până când romanii au preluat regatul lor Noricum în 15 î.Hr.

La mijlocul secolului al VIII-lea d.Hr., Ducele Tassilo al III-lea de Bavaria a acordat moșiile eparhiei Salzburg; din 987 au fost deținute de Abația Sf. Petru. Extracția sării a devenit crucială pentru bogăția economică a Arhiepiscopiei Salzburgului, concurând cu producția de sare din Reichenhall din Bavaria.

Exploarea sării de pe amplasament a fost menționată pentru prima dată într-un act din 1198. Numele Hallein este documentat încă de la începutul secolului al XIII-lea; este unul dintre multele nume de sală din zona de sud a limbii germane care poate avea ceva de-a face cu sarea și pentru care s-au discutat origini celtice, germanice și alte origini.[Citare necesară]

Din secolul al XV-lea. mai departe, fabricarea berii a devenit obișnuită în Hallein. În 1489, prințul-arhiepiscop Leonhard von Keutschach a achiziționat în 1489 o mare fabrică de bere, după care vânzarea berilor Hofbräu Kaltenhausen a devenit o altă sursă principală de venit pentru arhiepiscopul Salzburg. La sfârșitul secolului al XVII-lea, prințul-arhiepiscop Kuenburg i-a expulzat pe minerii protestanți, după care câteva sute dintre ei au emigrat în Walcheren și în Flandra Zeelandă din Republica Olandeză. Odată cu fosta prinț-arhiepiscopie, Hallein a devenit parte a Imperiului Austriac până în 1816. Berăria Kaltenhausen a fost achiziționată de arhiducesa Maria Leopoldine de Austria-Este și a devenit una dintre cele mai mari operațiuni din Salzburg în timpul secolului al XIX-lea.

În cel de-al Doilea Război Mondial, Hallein a fost locul unui lagăr de muncă anexat la lagărul de concentrare de la Dachau. După război, a fost locul unui lagăr permanent de persoane strămutate. La mijlocul anului 1947, ORT a deschis o școală în două dintre barăci, predând croitorie, croitorie, tehnologie electrică și radio, panificație, pregătire a cosmeticienilor și tapițerie pentru peste 200 de elevi. Ulterior, ORT a oferit și cursuri de limba engleză. În 1948, odată cu închiderea altor lagăre pentru DP, Hallein a devenit punctul de colectare austriac al evreilor emigrați în Canada și Statele Unite. Deținuții au înființat chiar și o echipă de fotbal pe nume Hakoah Hallein, antrenată de Heinrich Schönfeld. Lagărul s-a închis în 1954.[1]