Loading...

Transport Timisoara Timis Duisburg


Timisoara Duisburg
Sumar ruta
Plecare: Timisoara (Romania)
Sosire: Duisburg (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg precum si o masa calda gratuita in Ungaria din partea firmei.

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Timisoara – Duisburg beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Timisoara – Duisburg cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Duisburg – Timisoara cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Timisoara – Duisburg cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Duisburg – Timisoara cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Timisoara
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Duisburg

Prima silabă a numelui orașului ar putea merge înapoi la rădăcina proto-indo-europeană * dʰeus-, ceea ce înseamnă ceva de genul „zonă umedă” sau „câmpie inundabilă”. loc în câmpia inundabilă “. O altă interpretare presupune că numele este derivat din vechiul german „duis”, care înseamnă „deal”. [Citare necesară] Duisburg ar putea însemna ceva de genul „castel de pe deal”. Astfel, un loc de pe un deal cu vedere la Rin, care ar putea face referire la zona actuală a Primăriei. Duisburggau a fost, de asemenea, numele mediului medieval pe Rinul de Jos.

O legendă înregistrată de Johannes Aventinus susține că Duisburg, a fost construită de numele omonim Tuisto, progenitorul mitic al germanilor, ca. 2395 BC. Nu există nimic care să stabilească vreo bază istorică pentru o întemeiere atât de timpurie a Duisburgului, care ar fi făcut-o printre primele orașe din Europa.

Ultimele studii arheologice arată că piața actuală era deja folosită în primul secol. A fost principalul centru comercial principal al orașului încă din secolul al V-lea. Orașul însuși a fost situat la „Hellweg”, o importantă rută comercială medievală și la un vârf de-a lungul Rinului. Romanii păzeau deja fordul.

Datorită poziției geografice favorabile a orașului, un palatinat a fost construit, iar orașul a primit în curând statutul regal al unui oraș liber. Duisburg a devenit membru al Ligii Hanseatice. În jurul anului 1000, râul Rin sa mutat spre vest de oraș. Aceasta a pus capăt dezvoltării orașului ca oraș comercial și a devenit în curând într-un oraș rural liniștit.

Producțiile cartografului Gerardus Mercator și fondarea unei universități în 1655 au stabilit renumele orașului ca „Duisburg Educat”.

Creșterea industriei de tutun și textile în secolul al XVIII-lea a făcut din Duisburg un centru industrial. Marile companii industriale, precum firmele producătoare de fier și oțel au influențat dezvoltarea orașului în provincia ruseană prusiană. În timp ce muncitorii și familiile lor s-au mutat în zonele mari de locuințe în apropierea locurilor de producție.

Un centru logistic important în Ruhr și amplasarea industriilor chimice, oțelului și fierului, Duisburg a fost o țintă principală a bombardierilor aliați. Ca atare, unii istorici [care?] Sunt considerați a fi singurul oraș german cel mai puternic bombardat de Aliați în timpul celui de-al doilea război mondial, cu zone industriale și blocuri rezidențiale vizate de bombele incendiare aliate.

În noaptea de 12-13 iunie 1941, bombardierii britanici au aruncat în total 445 de tone de bombe în Duisburg și în jurul său. În cadrul bătăliei de la Ruhr, un alt atac britanic de 577 de bombardieri a distrus vechiul oraș între 12-13 mai 1943 cu 1.599 tone de bombe. În timpul atacurilor cu bombardamentele, 96.000 de persoane au rămas fără adăpost cu nenumărate vieți pierdute.

În 1944, orașul a fost din nou deteriorat, în total 2.000 de tone de bombe au fost aruncate la 22 mai. Pe 14 octombrie, tonajul a fost repetat cu 2.018 tone, când bombardierele Halifax, Lancaster și Mosquito au apărut peste Duisburg ca parte a Operațiunii Uraganului. Această incursiune la lumina zilei a fost urmată de un atac de noapte; pe parcursul a 24 de ore, aproximativ 9.000 de tone de HE și incendiare fuseseră aruncate pe Duisburg. Numeroase atacuri similare au urmat până la sfârșitul anului 1944. în apropiere și a capturat orașul la 12 aprilie 1945. [1]

La 8 mai 1945, grupul de ingineri ADSEC A, condus de col. Helmer Swenholt, comandant al 332nd Regimentului General de Ingineri, a construit un pod feroviar între Duisburg și Rheinhausen, peste Rin. Avea o lungime de 860 de metri și a fost construit în șase zile, cincisprezece ore și douăzeci de minute, un timp record. A fost numit „Podul Victoriei”. [2]