Loading...

Transport Timisoara Timis Aachen


Timisoara Aachen
Sumar ruta
Plecare: Timisoara (Romania)
Sosire: Aachen (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg precum si o masa calda gratuita in Ungaria din partea firmei.

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Timisoara – Aachen beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Timisoara – Aachen cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Aachen – Timisoara cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Timisoara – Aachen cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Aachen – Timisoara cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Timisoara
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Aachen

Carierele de flint de pe Lousberg, Schneeberg si Königshügel, folosite mai intai in perioada neolitice, atesta o ocupatie indelungata a site-ului de la Aachen, la fel ca recentele descoperiri sub Elisengartenul orasului modern care indica o fosta asezare din aceeasi perioada. Epoca de epocă din epoca bronzului este evidențiată de rămășițele de vânătoare găsite, de exemplu, pe Klausberg. În timpul epocii de fier, zona a fost stabilită de popoarele celtice, care probabil au fost trase de izvoarele de sulf fierbinți ale bazinului de la Aachen, unde s-au închinat lui Grannus, zeu al luminii și vindecării.

Mai târziu, stațiunea balneară romană de 25 de hectare, Aquae Granni, a fost, conform legendei, întemeiată de Grenus, sub Hadrian, în jurul anului 124 d.Hr. În schimb, fondatorul fictiv se referă la zeul celtic și se pare că a fost Legiunea a VI-a romană la începutul secolului I d.Hr., care a canalizat mai întâi izvoarele calde într-un spa de la Büchel [2] din același secol, spa-ul Münstertherme, [3] două conducte de apă și un sanctuar probabil de clarificare dedicat lui Grannus. Un fel de forum, înconjurat de colonade, a legat cele două complexe spa. Există, de asemenea, o zonă rezidențială extinsă, o parte din care este locuită de o comunitate evreiască înfloritoare [4]. Romanii au construit băi lângă Burtscheid. O incintă a templului numită Vernenum a fost construită lângă modernul Kornelimünster / Walheim. Astăzi, au fost găsite rămășițe de trei căzi de baie [5], inclusiv două fântâni în baia Elisenbrunnen și Burtscheid.

Administrația civilă romană din Aachen a izbucnit între sfârșitul secolului al IV-lea și începutul secolului al V-lea. Roma și-a retras trupele din zonă, dar orașul a rămas populat. Până în 470, orașul a ajuns să fie condus de frankii ripuarieni [6] și subordonați capitalei lor, Köln.

După epoca romană, Pepin the Short avea o reședință de castel construită în oraș, datorită proximității izvoarelor calde și, de asemenea, din motive strategice, deoarece este situată între Renania și nordul Franței. [7] Einhard menționează că, în 765-6, Pepin a petrecut atât Crăciunul, cât și Paștele în vila Aquis [8], a sărbătorit Crăciunul în orașul Aquis și, în mod similar, în Paste “, care trebuie să fi fost suficient de bine echipat pentru a susține gospodăria regală câteva luni. din încoronarea sa ca rege al francilor, 768, Charlemagne a venit pentru a petrece Crăciunul la Aachen pentru prima dată. El a rămas acolo într-un conac pe care el l-ar fi extins, deși nu există nici o sursă care să ateste nicio activitate de construcție semnificativă Aachen în timpul său, în afara clădirii Capelei Palatine și a Palatului, Charlemagne a petrecut cea mai mare ierniță în Aachen între 792 și moartea sa în 814. Aachen a devenit punctul central al curții sale și al centrului politic al imperiului său. regele a fost îngropat în biserica pe care a construit-o [10], mormântul lui original a fost pierdut, în timp ce presupusele lui rămășițe se păstrează în Karlsschrein, altarul unde a fost rebătut după ce a fost declarat sfânt; nu a fost niciodată recunoscut oficial de Curia Romană ca atare.