Loading...

Transport Sibiu Erfurt


Sibiu Erfurt
Sumar ruta
Plecare: Sibiu (Romania)
Sosire: Erfurt (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Sibiu – Erfurt beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Sibiu – Erfurt cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Erfurt – Sibiu cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Sibiu – Erfurt cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Erfurt – Sibiu cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Sibiu
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Erfurt

Erfurt este o veche așezare germanică. Cele mai vechi dovezi ale așezării umane datează din epoca preistorică; descoperirile arheologice din nordul Erfurtului au scos la iveală urme umane din perioada paleolitică, cca. 100.000 î.e.n. [este nevoie de citare]. Săpa Melchendorf în partea de sud a orașului a arătat o așezare din perioada neolitică. [Nota 1] Turingii au locuit în zona Erfurt ca. 480 și și-au dat numele Thuringia ca. 500.

Orașul este menționat pentru prima dată în 742 sub numele de “Erphesfurt”: în acel an, Sfântul Boniface i-a scris papei Zachary pentru a-l informa că a înființat trei dieceze în Germania centrală, una dintre ele „într-un loc numit Erphesfurt, care a fost locuit de mult timp de către nativii păgâni”. Toate cele trei eparhii au fost confirmate de Zachary anul următor, deși în 755 Erfurt a fost adusă în eparhia de Mainz. [5] Că locul era deja populat este confirmat de dovezi arheologice, care includ 23 de morminte și șase înmormântări de cai din secolele al șaselea și al șaptelea. [6]

De-a lungul Evului Mediu, Erfurt a fost un oraș comercial important, din cauza locației sale, în apropierea unui vârf de-a lungul râului Gera. Împreună cu celelalte cinci orașe de țesut din Turingia din Gotha, Tennstedt, Arnstadt și Langensalza, a fost centrul comerțului cu țesături germane, ceea ce a făcut ca aceste orașe să fie foarte bogate. Erfurt a fost joncțiunea unor importante rute comerciale: Via Regia a fost una dintre cele mai utilizate drumuri est-vest între Franța și Rusia, iar o altă rută în direcția nord-sud a fost legătura dintre porturile Mării Baltice și potențialul oras superior italian. state precum Veneția și Milano.

În secolele al X-lea și al XI-lea, atât împăratul, cât și electoratul din Mainz au deținut câteva privilegii la Erfurt. Regii germani aveau o importantă mănăstire pe dealul Petersberg, iar Arhiepiscopii din Mainz au colectat impozite de la popor. În jurul anului 1100, unii au devenit cetățeni liberi prin plata anuală a „Freizinilor”, ceea ce reprezintă un prim pas în devenirea unui oraș independent. În timpul secolului al XII-lea, ca semn al independenței din ce în ce mai multe, cetățenii au construit un zid al orașului în jurul Erfurt. După 1200, independența s-a împlinit și în 1217 a fost fondat un consiliu municipal; primăria a fost construită în 1275. În deceniile următoare, consiliul a cumpărat un teritoriu al orașului în jurul Erfurt, care consta la înălțimea sa de aproape 100 de sate și castele și chiar un alt oraș mic. Erfurt a devenit o putere regională importantă între Landgraviate din Turingia în jurul, Electoratul din Mainz la vest și Electoratul din Saxonia la est. Între 1306 și 1481, Erfurt s-a aliat cu celelalte două orașe importante din Turingia din Alianța orașului Turingian, iar cele trei orașe s-au alăturat Ligii Hanseatice în 1430. S-a atins un vârf în dezvoltarea economică în secolul 15, când orașul avea o populație din 20.000 ceea ce îl face unul dintre cei mai mari din Germania. Între 1432 și 1446, a fost stabilit un al doilea zid mai înalt al orașului. În 1483, o primă fortăreață a orașului a fost construită pe dealul Cyriaksburg, în partea de sud-vest a orașului.

Comunitatea evreiască din Erfurt a fost fondată în secolul al 11-lea și a devenit, împreună cu Mainz, Worms și Speyer, una dintre cele mai influente din Germania. Vechea lor Sinagogă este încă existentă și un muzeu astăzi, așa cum este și mikvehul de pe râul Gera, lângă Krämerbrücke. [7] În 1349, în timpul valului persecuțiilor evreiești ale morții negre în întreaga Europă, evreii din Erfurt au fost rotunjiți, cu peste 100 de omorâți și restul izgonit din oraș. Înainte de persecuție, un bogat negustor evreu și-a îngropat proprietatea în subsolul casei sale. În 1998, această comoară a fost găsită în timpul lucrărilor de construcție. Tezaurul de la Erfurt cu diferite obiecte din aur și argint este prezentat în expoziția din sinagoga de astăzi. [8] La numai câțiva ani după 1349, evreii s-au mutat înapoi la Erfurt și au fondat o a doua comunitate, care a fost desființată de consiliul municipal în 1458.

În 1379, [9] a fost fondată Universitatea din Erfurt. Împreună cu Universitatea din Köln a fost una dintre primele universități deținute de orașe din Germania, în timp ce de obicei erau deținute de Landesherren. Unele clădiri ale acestei vechi universități sunt existente sau restaurate în „Cartierul Latin” din centrul orașului de nord. Universitatea a devenit rapid un punct de viață culturală germană în umanismul renascentist cu savanți precum Ulrich von Hutten, Helius Eobanus Hessus și Justus Jonas.

În anul 1184, Erfurt a fost amplasarea unui accident notabil numit Erfurter Latrinensturz. Regele Henric al VI-lea a ținut consiliu într-o clădire a Catedralei din Erfurt pentru a negocia pacea între doi dintre vasalii săi, arhiepiscopul Konrad I de Mainz și Landgrave Ludwig III din Turingia. Greutatea acumulată a tuturor bărbaților adunați s-a dovedit prea grea pentru a suporta podeaua, care s-a prăbușit. Conform relatărilor contemporane, zeci de oameni au căzut la moarte în groapa latrină de mai jos. Ludwig al III-lea, Konrad I și Henric al VI-lea au supraviețuit acestei aventuri. [10] [11]

În 1501, Martin Luther s-a mutat la Erfurt și și-a început studiile la universitate. După 1505, a trăit la Mănăstirea Sf. Augustin ca un frate. În 1507 a fost hirotonit preot în Catedrala din Erfurt. S-a mutat definitiv la Wittenberg în 1511. Erfurt a fost un adoptator timpuriu al Reformei protestante, în 1521. [15]

În 1530, orașul a devenit unul dintre primii din Europa care a fost oficial bi-confesional cu Tratatul de la Hammelburg. Acesta a păstrat acest statut în toate secolele următoare. Secolul al XVI-lea și al XVII-lea, au adus o declinare economică lentă a Erfurtului. Comerțul s-a redus, populația scade și universitatea și-a pierdut influența. Independența orașului a fost pusă în pericol. În 1664, orașul și împrejurimile au fost aduse sub stăpânirea Electoratului din Mainz, iar orașul și-a pierdut independența. Electoratul a construit o fortăreață uriașă pe dealul Petersberg între 1665 și 1726 pentru a controla orașul și a instituit un guvernator pentru a guverna Erfurt.

Pe parcursul secolului al XVIII-lea, Erfurt a văzut un alt vârf cultural. Guvernatorul Karl Theodor Anton Maria von Dalberg a avut relații strânse cu Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller, Johann Gottfried Herder, Christoph Martin Wieland și Wilhelm von Humboldt, care l-au vizitat deseori la curtea sa din Erfurt.

Erfurt a devenit parte din Regatul Prusiei în 1802, pentru a compensa teritoriile Prusia pierdute în Franța pe malul stâng al Rinului. [16] [17] În capitolul Erfurt, orașul, cei 12.000 de apărători prusieni și sași ai lui William VI, prințul Orange-Nassau, 65 de piese de artilerie și Cetatea Petersberg și Cetatea Cyriaksburg Cyriaksburg au fost predate francezilor la 16 octombrie 1806; [18] În momentul capitulării, Joachim Murat, Mareșalul Franței, avea aproximativ 16.000 de soldați în apropiere de Erfurt. [19] Odată cu atașarea teritoriului Saxe-Weimar din Blankenhain, orașul a devenit parte din Primul Imperiu Francez în 1806 ca Principat al Erfurtului, subordonat direct Napoleonului ca „domeniu imperial al statului”, separat de Confederația Rinului, care statele alăturate din Turingia s-au alăturat. [20] Erfurt a fost administrat de un Senat civil și militar [21] [20] sub un guvernator francez, cu sediul în Kurmainzische Statthalterei, anterior sediul guvernatorului orașului sub electorat. [21] Napoleon a vizitat mai întâi principatul la 23 iulie 1807, inspectând cetățile și fortificațiile. [21] În 1808, Congresul de la Erfurt a avut loc cu Napoleon și Alexandru I al Rusiei vizitând orașul. [20]