Loading...

Transport Sibiu Bonn


Sibiu Bonn
Sumar ruta
Plecare: Sibiu (Austria)
Sosire: Bonn (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Sibiu – Bonn beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Sibiu – Bonn cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Bonn – Sibiu cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Sibiu – Bonn cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bonn – Sibiu cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Sibiu
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Bonn

Istoria orașului datează din epoca romană. În jurul anului 12 î.Hr., armata romană pare să fi așezat o mică unitate în ceea ce este în prezent centrul istoric al orașului. Chiar mai devreme, armata a reinstalat membrii unui grup tribal germanic aliat cu Roma, Ubii, la Bonn. Numele latin al acestei așezări, “Bonna”, poate proveni din populația inițială a acestei și a numeroase alte așezări din zonă, Eburoni. Eburoni au fost membri ai unei mari coaliții tribale efectiv șterse în timpul fazei finale a Războiului Caesar din Galia. După câteva decenii, armata a renunțat la tabăra mică legată de așezarea Ubii. În secolul I d.Hr., armata a ales apoi un loc la nord de orașul în curs de dezvoltare în ceea ce este acum secția din Bonn-Castell pentru a construi o instalație militară numită Castra Bonnensis, adică, literalmente, “Fort Bonn”. Inițial construit din lemn, fortul a fost în cele din urmă reconstruit în piatră. Cu adăugiri, modificări și construcții noi, fortul a rămas în folosință de către armată în zilele învechite ale Imperiului Roman de Vest, probabil la mijlocul secolului al V-lea. Structurile însele au rămas în picioare în Evul Mediu, când au fost numite Bonnburg. Acestea au fost folosite de regii francezi până când au scăpat în uz. În cele din urmă, o mare parte din materialele de construcție par a fi reutilizate în construcția zidului orașului Bonn din secolul al XIII-lea. Sterntor în centrul orașului este o reconstrucție folosind ultimele rămășițe ale zidului medieval al orașului.

Până în prezent, fortăreața romană a lui Bonn rămâne cel mai mare fortificație de acest tip cunoscută din lumea antică, adică un fort construit pentru a găzdui o Legiune Imperială deplină și auxiliari. Fortul a acoperit o suprafață de aproximativ 250.000 de metri pătrați. Între zidurile sale era o rețea densă de străzi și o mulțime de clădiri, de la sediul spațial și de la birourile mari până la cazărmi, grajduri și închisoare militară. Printre legiunile staționate la Bonn, “prima”, adică Prima Legio Minervia, pare să fi servit aici cel mai mult. Unitățile din legiunea Bonn au fost desfășurate în teatre de război, de la Algeria modernă până la ceea ce este acum republica rusă Cecenia.

Șoseaua principală romană care leagă capitalele provinciale de Köln și Mainz a tăiat chiar prin fortăreața în care se alătură drumului principal al fortului. Odată trecut de Poarta de Sud, drumul Köln-Mainz a continuat de-a lungul străzilor numite Belderberg, Adenauerallee et al. Pe ambele maluri ale drumului, așezarea locală, Bonna, a crescut într-un oraș romane considerabil. Bonn este prezentat pe harta Peutinger din secolul al IV-lea.

În antichitatea târzie, o mare parte a orașului pare să fi fost distrusă prin înrămânirile invadatorilor. Restul populației civile s-au refugiat în interiorul fortului, împreună cu rămășițele trupelor staționate aici. În ultimele decenii ale domniei imperiale, trupele au fost furnizate de căpetenii Franci angajați de administrația romană. Când a venit sfârșitul, acești soldați și-au schimbat pur și simplu credincioșia față de noii conducători barbari, de Regatul Francilor. Din fortăreață, Bonnburg, precum și dintr-o nouă așezare medievală spre sud, centrat pe ceea ce mai târziu a devenit ministru, a crescut orașul medieval din Bonn. Legendele locale au apărut din această perioadă că numele satului a venit de la Sfântul Boniface, prin vulgar latin * Bonnifatia, dar acest lucru sa dovedit a fi un mit.