Loading...

Transport Resita Caras-Severin Spittal an der Drau


Resita Spittal an der Drau
Sumar ruta
Plecare: Resita (Romania)
Sosire: Spittal an der Drau (Austria)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Resita – Spittal an der Drau beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Resita – Spittal an der Drau cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Spittal an der Drau – Resita cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Resita – Spittal an der Drau cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Spittal an der Drau – Resita cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Resita
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Austria :

Vienna

Vienna

Austrian capital with museums & Vienna State Opera performances, plus Schönbrunn & Hofburg palaces.

salzburg

Salzburg

Alpine city, birthplace of Mozart, home to baroque Old Town & medieval Hohensalzburg Fortress.

innsbruck

Innsbruck

Alpine city known for Nordkette skiing, a medieval old town & Hofburg imperial palace.

graz

Graz

Austrian city known for a medieval old town, the contemporary Kunsthaus Graz & Eggenberg Palace.

Informatii utile despre Spittal an der Drau

Așezația a fost menționată pentru prima dată într-o faptă din 1191, emisă de arhiepiscopul Adalbert de Salzburg, când contele localului Carintian Hermann I și Otto al II-lea de Ortenburg aveau un spital cu o capelă construită unde străbătuse drumul antic ce duce spre Pasul Katschberg și Salzburg. râul Lieser. Așezarea adiacentă a primit drepturi de piață în 1242. Împreună cu moștenirile Ortenburg, Spittal în 1418 a fost moștenit de contele Hermann al II-lea de Celje. Contii de Cilli, ridicați la Reichsgrafen imediat în 1436, s-au stins când contele Ulrich al II-lea a fost ucis de către credincioșii lui László Hunyadi în 1456, după care împăratul habsburgic Frederick al III-lea, de asemenea ducele de Carintia, și-a confiscat teritoriul.

Frederick a acordat cetățenilor dreptul de a-și alege propriul judecător și consiliul. Cu toate acestea, Spittal și ținuturile înconjurătoare au fost devastate de războinicii turci în 1478 și la scurt timp după aceea ocupate de trupele maghiare ale regelui Matthias Corvinus de lungă vreme al împăratului Frederick. Mai răvășită de revolta unui țăran și de două incendii în 1522 și 1729, declinul a continuat, până în 1524 Arhiducele Ferdinand I al Austriei i-a încredințat vistieriei sale Gabriel von Salamanca fostul județ Ortenburg.

Din 1533, contii de Salamanca-Ortenburg au ridicat Schloss Porcia pe piața principală ca reședință. Clădirea în stilul unui palazzo italian este considerată unul dintre cele mai importante castele renascentiste din Austria. De asemenea, au reconstruit spitalul Spittl de cealaltă parte a râului Lieser și biserica parohială gotică târzie a Bunei Vestiri a Maria pe temeliile romanice ale secolului al XIII-lea. În 1662 Spittal a trecut către contele de Gorcia Porcia, proprietarii Schloss Porcia până în 1918. Astăzi palatul găzduiește un festival anual pentru comediile teatrale clasice și este, de asemenea, acasă un muzeu de istorie locală. În 1537, familia nobilă Khevenhüller din Carint a avut o reședință ridicată vizavi de castel, în zilele noastre servind ca primărie.

În 1797, Spittal a fost asediat de trupele franceze în timpul Războiului napoleonic al primei coaliții, în 1809 a căzut cu Carintia Superioară în provinciile iliriene franceze, conform Tratatului de la Schönbrunn. Restabilită în Imperiul Austriac de Congresul de la Viena din 1815, economia locală a fost promovată decisiv, când a obținut acces la rețeaua feroviară austriacă în 1871. În timpul luptelor violente împotriva trupelor iugoslave în fața Plebiscitului Carintian din 1920, Spittal pentru o scurtă timpul era sediul provizoriu al guvernului de stat din Carintia, care fugise din Klagenfurt. A primit oficial privilegii ale orașului cu ocazia aniversării a zece ani în 1930. Din 1995 Spittl a fost un sediu al Fachhochschule din Carint pentru inginerie.