Loading...

Transport Resita Caras-Severin Baden-Baden


Resita Baden-Baden
Sumar ruta
Plecare: Resita (Romania)
Sosire: Baden-Baden (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg precum si o masa calda gratuita in Ungaria din partea firmei.

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Resita – Baden-Baden beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Resita – Baden-Baden cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Baden-Baden – Resita cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Resita – Baden-Baden cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Baden-Baden – Resita cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Resita
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Baden-Baden

O așezare romană la Baden-Baden a fost datată încă din vremea împăratului Hadrian, dar pe o autoritate dubioasă. Ruinele cunoscute ale băii romane au fost redescoperite chiar sub Castelul Nou în 1847 și datează la domnia lui Caracalla [2], care a vizitat zona pentru a-și ușura durerile artritice [3]. Facilitățile au fost folosite de garnizoana romană din Strasbourg [2].

Orașul a căzut în ruină, dar biserica sa a fost construită pentru prima dată în secolul al VII-lea. Până în 1112, a fost sediul Margraviatului din Baden [2]. Mănăstirea Lichtenthal a fost înființată în 1254. [2] Margravele au folosit inițial Castelul Hohenbaden, ale cărui ruine încă ocupă vârful de deasupra orașului, dar au terminat și s-au mutat în noul castel în 1479. [1] Baden a suferit sever în timpul războiului de treizeci de ani, în special în mâinile francezilor, care l-au jefuit în 1643. [1] Ei s-au întors să ocupe orașul în 1688 la începutul războiului de nouă ani, arzând-l la sol anul viitor. Margravina Sibylla a reconstruit noul castel în 1697, dar margraful Louis William și-a retras locul în Rastatt în 1706. [1] Stiftskirche a fost reconstruită în 1753 [2] și găzduiește mormintele mai multor margravi. [1]

Orașul și-a început refacerea la sfârșitul secolului al XVIII-lea, servind drept refugiu pentru emigranții din Revoluția Franceză. Orașul a fost frecventat în timpul celui de-al doilea Congres al Rastatt din 1797-99 și a devenit popular după vizita reginei prusace la începutul secolului al XIX-lea [2]. A venit din motive medicinale, deoarece apele au fost recomandate pentru gută, reumatism, paralizie, nevralgie, afecțiuni ale pielii și pietre. [4] Guvernul ducal a subvenționat ulterior dezvoltarea stațiunii. [1] Orașul a devenit un loc de întâlnire pentru celebrități, care au vizitat izvoarele calde și alte facilități ale orașului: hoteluri de lux, Spielbank Casino, curse de cai și grădinile Lichtentaler Allee. Oaspeții au inclus Regina Victoria, Wilhelm I și Berlioz [3]. Pompa a fost finalizată în 1842. [6] Linia principală a căilor ferate ale Marelui Ducat a ajuns la Baden în 1845. [citare necesare] Atingerea zenitului său în timpul lui Napoleon al III-lea în anii 1850 și 1960, Baden a devenit “capitala de vară a Europei” [2] Cu o populație de aproximativ 10 000, mărimea orașului ar putea să se coboare în timpul sezonului turistic, cu francezii, britanicii, rușii și americanii bine reprezentați. [4] Teatrul a fost terminat în 1861 și o biserică grecească cu domul auriu a fost ridicată la Michaelsberg în 1863 pentru a servi drept mormântul fiului adolescent al domnitorului Moldovei Mihail Sturdza după ce a murit în timpul unei vacanțe de familie. [7] De asemenea, a fost înălțată o biserică ortodoxă rusă. [4] Cazinoul a fost închis pentru o perioadă în anii 1870. [6]

Chiar înainte de primul război mondial, orașul primea anual 70 000 de vizitatori. [4] Orașul a scăpat de distrugere prin ambele războaie mondiale. După cel de-al doilea război mondial, Baden-Baden a devenit sediul forțelor de ocupație franceze din Germania, precum și Südwestfunk, una dintre stațiile mari de radiodifuziune germane, care face parte acum din Südwestrundfunk. În perioada 23-28 septembrie 1981, a avut loc al XI-lea Congres Olimpic în Kurhaus Baden-Baden. Festspielhaus Baden-Baden, cea mai mare casă de concerte din Germania, a fost deschisă în 1998. CFB Baden-Soellingen, un aeroport militar construit în anii 1950 în câmpia Rinului de Sus, la 10 km vest de centrul orașului Baden-Baden , a fost transformat într-un aeroport civil în anii ’90. Aeroportul Karlsruhe / Baden-Baden sau Baden Airpark este în prezent cel de-al doilea cel mai mare aeroport din Baden-Württemberg pe număr de pasageri. [8] / * Istorie * / Rudolf Höss sa născut aici la 25 noiembrie 1901. A fost comandantul lagărului de exterminare de la Auschwitz din Polonia, mai târziu eliberat de comanda pentru impregnarea unui prizonier evreu, Eleanor Hodys. Hodys a fost ulterior ucis de către Gestapo. Höss a fost executat în Polonia pentru crime de război 16 aprilie 1947.

În 1981, Baden-Baden a găzduit Congresul Olimpic, care mai târziu a făcut ca orașul să fie desemnat orașul olimpic.