Loading...

Transport Chisineu-Cris Arad Steyr


Chisineu-Cris Steyr
Sumar ruta
Plecare: Chisineu-Cris (Romania)
Sosire: Steyr (Austria)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Chisineu-Cris – Steyr beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Chisineu-Cris – Steyr cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Steyr – Chisineu-Cris cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Chisineu-Cris – Steyr cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Steyr – Chisineu-Cris cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Chisineu-Cris
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Austria :

Vienna

Vienna

Austrian capital with museums & Vienna State Opera performances, plus Schönbrunn & Hofburg palaces.

salzburg

Salzburg

Alpine city, birthplace of Mozart, home to baroque Old Town & medieval Hohensalzburg Fortress.

innsbruck

Innsbruck

Alpine city known for Nordkette skiing, a medieval old town & Hofburg imperial palace.

graz

Graz

Austrian city known for a medieval old town, the contemporary Kunsthaus Graz & Eggenberg Palace.

Informatii utile despre Steyr

Celtii au stabilit zona de la aproximativ 600 î.Hr., numele râului Stiria este de origine celtică. Regatul lor Noricum a devenit parte a Imperiului Roman în 15 î.Hr. O așezare numită Gesodunum remarcată de geograful antic Claudius Ptolemeu a fost posibil localizată în regiunea Steyr. Aici „Drumul de fier” roman a condus de la mina Erzberg de-a lungul râului Enns până la castra Lauriacum de pe Dunăre.

În secolul al 6-lea, coloniștii slavi s-au mutat în zonă, când au fost învinși de ducele Tassilo al III-lea de Bavaria, care a acordat pământul Abatiei Kremsmünster din 777, zona a fost reinstalată cu bavarezi. În timpul invaziilor maghiare din Europa, o fortăreață a fost ridicată deasupra râului Steyr de către contele locale Traungau, menționate pentru prima dată ca Styraburg într-o faptă din 980. Din 1055 Castelul Steyr din Traungau Bavariei, precum și „Marșul Stiriei” adiacente au fost conduse de puternica dinastie Otakar. Otokars a controlat mineritul de fier de la Erzberg și a făcut din reședința lor la Steyr un centru al culturii medievale de curte și al poeziei germane mijlocii. În 1180, împăratul Frederick Barbarossa l-a ridicat pe Margrave Ottokar al IV-lea la un duc de Stiria; cu toate acestea, linia s-a stins la moartea sa în 1192 și, în conformitate cu Pactul Georgenberg din 1186, ținuturile sale din Stiria au căzut în ducele Babenberg din Austria.

Steyr, numit deja un oraș de atunci, și-a pierdut importanța ca reședință ducală, dar și-a păstrat statutul de centru de prelucrare a fierului. Conducătorii Babenberg au promovat dezvoltarea economică ca loc de fierărie, în principal fabricarea cuțitelor și industria armamentelor. După stingerea Babenbergurilor în 1246, Steyr împreună cu Ducatul de Austria a fost ocupat de regele Přemyslid Ottokar II al Boemiei și în cele din urmă preluat de regele habsburgic Rudolf I al Germaniei la victoria sa în bătălia din 1278 de la Marchfeld. Privilegiile orașului și drepturile de piață au fost confirmate de regele Albert I, fiul lui Rudolf, în 1287, iar cetățenii au beneficiat în continuare de poziția preferată a lui Steyr în cadrul comerțului de fier din tot Sfântul Imperiu Roman și în special cu Republica Veneția.

În secolele al XIII-lea și al XIV-lea, Steyr a fost un centru al mișcării creștine valențiene și o locație a persecuțiilor inquisitorale conduse de clericul catolic Petrus Zwicker. La fel, Reforma protestantă s-a răspândit rapid în rândul cetățenilor în jurul anului 1525, opozant cu înverșunare de către conducătorii habsburgici în cursul Contrareformei. Situația economică s-a schimbat în rău, pe măsură ce comerțul cu fierul a decăzut în timpul Războiului de treizeci de ani, când Austria Superioară a fost amanat ducelui Maximilian I de Bavaria și războiul țăranilor din Austria Superioară din 1626. În 1727 Styraburgul medieval a fost devastat. de o incendiu și înlocuit de Castelul baroc Lamberg. Învierea lui Steyr a început în condițiile Josephinismului de la sfârșitul secolului 18 și a continuat în cursul industrializării următoare. În timpul războaielor napoleoniene Steyr a fost ocupat de trupele franceze de mai multe ori.

În 1830, fierarul Leopold Werndl a fondat o armură la Steyr, pe care fiii săi Josef și Franz Werndl i-au reînființat ca societate pe acțiuni în 1864, numită Österreichische Waffenfabriksgesellschaft din 1869. Inclusiv sucursala automobilelor Steyr din 1915 a fost redenumită Steyr-Werke AG în 1926 și a format un mare conglomerat industrial prin fuziunea cu Austro-Daimler și Puch în 1934. Cu toate acestea, industria Steyr a fost lovită puternic de Marea Depresiune din 1929. În 1934, orașul a devenit unul dintre mai multe terenuri de luptă dintre forțele paramilitare social-democrate Schutzbund și milițiile creștine sociale Heimwehr în războiul civil austriac, ceea ce a adus statul federal federal al Austriei, care a condus țara până în Anschluss din 1938 în Germania nazistă.

Autoritățile naziste au încorporat industria armamentului în vastul conglomerat Reichswerke Hermann Göring, inclusiv construcția subcamp-ului Steyr-Münichholz a lucrătorilor forțați, parte a rețelei Mauthausen. Un mare producător de arme și vehicule militare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Steyr a devenit o țintă a atacurilor de bombardament aliate pentru a-și elimina fabricile. În două atacuri majore ale Forțelor Aeriene ale SUA a Cincisprezecea în timpul „Săptămânii Mari” din 23 și 24 februarie 1944, o mare parte a orașului a fost afectată grav, dar fabricile au continuat să funcționeze până aproape de sfârșitul războiului. Orașul a fost un punct de întâlnire la 9 mai 1945, când unitățile celor 5 gărzi aeriene ale armatei roșii și trupele negre ale Batalionului de tancuri 761 al SUA, împreună cu cea de-a 71-a Divizie de infanterie s-au contactat între ele pe podul de peste râul Enns. Steyr a fost ocupată de armata americană – armata sovietică s-a mutat la est în spatele liniei de demarcație a provinciei din Austria Inferioară. Trupele au rămas până în 1955, când Austria a declarat oficial neutralitatea prin Tratatul de stat austriac.