Loading...

Transport Bucuresti Bucuresti Tilburg


Bucuresti Tilburg
Sumar ruta
Plecare: Bucuresti (Romania)
Sosire: Tilburg (Holland)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucuresti – Tilburg beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucuresti – Tilburg cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Tilburg – Bucuresti cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucuresti – Tilburg cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Tilburg – Bucuresti cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucuresti
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Olanda :

amsterdam

Amsterdam

Netherlands capital, with canals, cycle paths & museums with works by Van Gogh, Rembrandt & Vermeer.

volendam

Volendam

Dutch town on the Markermeer Lake, known for its fishing harbor, colorful houses & Volendam Museum.

haarlem

Haarlem

Medieval city of Dutch Golden Age painter Frans Hals, art museums & a pipe organ played by Mozart.

marken

Marken

Lighthouses and fishing

Informatii utile despre Tilburg

Se știe puțin despre începuturile orașului Tilburg. Numele “Tilburg” a apărut pentru prima oară în documentele datând din anul 709 d.Hr., dar după aceea nu a mai existat nici o mențiune timp de mai multe secole. În Evul Mediu târziu, Tilburg se referea mai degrabă la o regiune decât la un anumit oraș sau sat; populația sa era în mare parte într-o serie de călugări, dintre care unul era cunoscut sub numele de “Eastern Tilburg”, care mai târziu se reflecta în numele Oisterwijk. Acest sat sa concentrat în jurul unui mic castel sau al unui Motteburcht pe un deal la fel de mic, care a devenit abandonat și a fost rupt după câteva secole cel mult. Din acest prim “Castel Tilburg” nu a rămas nimic c. 2000, cu excepția câtorva rămășițe ale șanțului său în suburbiile Oisterwijk. În secolul al XIV-lea, Tilburg a fost proclamat un conac; împreună cu Goirle, a obținut titlul de “Manor din Tilburg și Goirle”.

În mod succesiv, drepturile manuale au căzut în mâinile mai multor domnitori de nobili. Ei și-au obținut veniturile din impozite, amenzi și dobânzi plătite de săteni.

În secolul al XV-lea, unul dintre domnii din Tilburg, Jan van Haestrecht, a construit Castelul Tilburg. “Camera de piatră de la Hasselt” este menționată în mai multe documente istorice. În 1858, însă, castelul a fost tras în jos pentru a face loc unei fabrici, dar numele trăiește, în brațele și logo-ul orașului. O replică a fundației castelului a fost restaurată în cca. 1995 în locul său original, după ce fabrica a fost demolată. În 1803, Goirle a fost separat de Tilburg și la 18 aprilie 1809, Tilburg a primit statutul de oraș. În acel an, avea aproximativ 9.000 de locuitori. În 2009, Tilburg a găzduit mai multe festivități în celebrarea a 200 de ani ca oraș. [Vagă]

Tilburg a crescut în jurul unuia dintre așa-numitele “locuri de cireadă” sau “triunghiuri francine”, parcele triunghiulare unde s-au întâlnit mai multe drumuri. Aceste locuri de turmă erau pășuni colective pentru turmele de oi. Forma lor este încă reflectată în aspectul multor locuri din Tilburg. Multe districte, printre care Korvel, Oerle, Broekhoven, Hasselt, Heikant, De Schans și Heuvel, poartă numele acestor vechi dealuri. Fermierii săraci care trăiesc în aceste localități au decis în curând să nu vândă lâna din oile lor, ci să o țesă ei înșiși și de mult timp, o mare parte din spațiul din interiorul casei lor a fost ocupat de un război – până în secolul al XVII-lea aceștia s-au numărat 300. Oamenii întreprinzători au văzut șansa lor. În calitate de așa-numiții “draperi”, aceștia au furnizat țesătorilor materiile prime pentru “lucrul la domiciliu” și au apărut primele “case de morărit” din Tilburg. De atunci, industria lânii a cunoscut o creștere rapidă, iar în 1881 Tilburg avea cel mult 145 fabrici de lână. Tesutul de acasă a continuat totuși până la începutul secolului al XX-lea. Textile din lînă din Tilburg erau cunoscute la scară largă. După cel de-al doilea război mondial, Tilburg și-a păstrat locul în calitate de lână de capital din Țările de Jos, dar în anii 1960 industria sa prăbușit, iar în anii 1980 numărul de fabrici de lână s-ar putea număra pe degetele unei mâini. Industria actuală de la Tilburg constă dintr-o mare varietate de întreprinderi. Principalul sector economic a devenit transport și logistică, cu o varietate de industrii fiind pe locul secund.