Loading...

Transport Bucuresti Bucuresti The Hague


Bucuresti The Hague
Sumar ruta
Plecare: Bucuresti (Romania)
Sosire: The Hague (Holland)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucuresti – The Hague beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucuresti – The Hague cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane The Hague – Bucuresti cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucuresti – The Hague cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane The Hague – Bucuresti cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucuresti
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Olanda :

amsterdam

Amsterdam

Netherlands capital, with canals, cycle paths & museums with works by Van Gogh, Rembrandt & Vermeer.

volendam

Volendam

Dutch town on the Markermeer Lake, known for its fishing harbor, colorful houses & Volendam Museum.

haarlem

Haarlem

Medieval city of Dutch Golden Age painter Frans Hals, art museums & a pipe organ played by Mozart.

marken

Marken

Lighthouses and fishing

Informatii utile despre The Hague

Zona făcea parte din provincia romană Germania Inferior și se apropia de granița imperiului, limanii superiori germano-rhațieni. În 1997, patru repere romane au fost descoperite la Wateringse Veld. Originalele sunt în muzeul „Museon”. Reperele indică distanța de cel mai apropiat oraș roman, Forum Hadriani și poate fi datată domniei împăraților Antoninus Pius, Caracalla, Gordian III și Decius.

Se știe puțin despre originea de la Haga. Nu există documente contemporane care să o descrie, iar sursele ulterioare sunt adesea fiabile dubioase. Ceea ce este cert este că Haga a fost fondată de ultimii conti ai Casei Olandei. Floris al IV-lea deținea deja două reședințe în zonă, dar, probabil, a achiziționat un al treilea tribunal situat de actualul Hofvijver în 1229, deținut anterior de o femeie numită Meilendis. Probabil, Floris al IV-lea intenționa să reconstruiască curtea într-un castel mare, dar a murit într-un turneu în 1234, înainte de a fi construit ceva. [1] Fiul său și succesorul său William II a trăit în curte, iar după ce a fost ales rege al romanilor în 1248, s-a întors prompt la Haga și a făcut ca constructorii să transforme curtea într-un „palat regal”, care mai târziu va fi numit Binnenhof . El a murit în 1256 înainte ca acest palat să fie finalizat, dar o parte din acesta a fost terminată în timpul domniei fiului său Floris V, dintre care Ridderzaal, încă intact, este cel mai proeminent. [2] [3] Este încă utilizat pentru evenimente politice, cum ar fi discursul anual de pe tron ​​de către monarhul olandez. Începând cu secolul al XIII-lea, contele Olandei au folosit Haga ca centru administrativ și reședință în Olanda.

Satul care își are originea în jurul Binnenhof a fost menționat pentru prima dată sub numele de Die Haghe într-un hrisov datând din 1242. A devenit reședința principală a contelor de Olanda în 1358 și a devenit astfel sediul multor instituții guvernamentale. Acest statut a permis satului să crească; până în Evul Mediu târziu, acesta a crescut la dimensiunea unui oraș, deși nu a primit drepturi de oraș. [4] În primii ani, satul era situat în ambasada, sau cartierul rural, al Monstrului, care era guvernat de Domnul Monstru. Încercând să exercite un control mai direct asupra satului, cu toate acestea, contele a împărțit satul și a creat un ambasat separat numit Haagambacht, guvernat direct de contele de Olanda. Teritoriul Haagambacht a fost extins considerabil în timpul domniei lui Floris V. [5]

Atunci când Casa de Burgundia a moștenit județele Olanda și Zeelandă în 1432, au numit un stadtholder care să conducă în locul lor cu statele din Olanda și Frigia de Vest ca consiliu consultativ. Deși sediul lor era situat la Haga, orașul a devenit subordonat unor centre guvernamentale mai importante, cum ar fi Bruxelles-ul și Mechelen, de unde suveranii stăpâneau asupra Olandei de Jos din ce în ce mai centralizate. [4]

La începutul războiului de optzeci de ani, absența zidurilor orașului s-a dovedit dezastruoasă, deoarece a permis trupelor spaniole să ocupe cu ușurință orașul. În 1575, statele din Olanda, cu sediul temporar în Delft, au avut în vedere chiar demolarea orașului, dar această propunere a fost abandonată, după medierea lui William the Silent. În 1588, Haga a devenit sediul permanent al statelor din Olanda, precum și al statelor generale ale Republicii Olandeze. [6] Pentru ca administrația să mențină controlul asupra problemelor orașului, Haga nu a primit niciodată statutul de oraș oficial, deși multe dintre privilegiile acordate în mod normal numai orașelor. În dreptul administrativ modern, „drepturile orașului” nu mai au locul.

În 1806, când Regatul Olandei a fost un stat marionet al Primului Imperiu Francez, așezarea a primit drepturi de oraș de către Louis Bonaparte. [7] După războaiele napoleoniene, Belgia modernă și Olanda au fost combinate în Regatul Unit al Țărilor de Jos pentru a forma un tampon împotriva Franței. Ca un compromis, Bruxelles și Amsterdam au alternat ca capitală la fiecare doi ani, guvernul rămânând la Haga. După separarea Belgiei în 1830, Amsterdam a rămas capitala Olandei, în timp ce guvernul era situat la Haga. Când guvernul a început să joace un rol mai important în societatea olandeză după 1850, Haga s-a extins rapid. Multe străzi au fost construite special pentru numărul mare de funcționari publici angajați în guvernul țării și pentru olandezii care se retrăgeau din administrația Indiilor de Est. Orașul în creștere a anexat municipalitatea rurală Loosduinen parțial în 1903 și complet în 1923. [8]

Orașul a suferit daune grele în timpul celui de-al doilea război mondial. Mulți evrei au fost uciși în timpul ocupației germane. În plus, zidul Atlanticului a fost construit prin oraș, ceea ce a făcut ca un sfert mare să fie doborât de ocupanții nazisti. La 3 martie 1945, Forțele Aeriene Regale au bombardat greșit cartierul Bezuidenhout. Ținta a fost instalarea rachetelor V-2 în parcul Haagse Bos din apropiere, dar din cauza unor erori de navigare, bombele au căzut pe o parte puternic populată și istorică a orașului. [9] Bombardamentul a provocat distrugeri răspândite în zonă [10] și a provocat 511 victime [11].

După război, Haga a devenit la un moment dat cel mai mare șantier din Europa. Orașul s-a extins masiv spre sud-vest, iar zonele distruse au fost repede reconstruite. În jurul anilor 1965, populația a atins valori maxime de 600.000 de locuitori. În anii ’70 -’80, în mare parte, familii albe din clasa mijlocie s-au mutat în orașele vecine precum Voorburg, Leidschendam, Rijswijk și, mai ales, Zoetermeer. Acest lucru a dus la modelul tradițional al unui oraș interior sărac și a unor suburbii mai prospere. Încercările de a include părți ale acestor municipalități în orașul Haga au fost extrem de controversate. În anii 90, cu acordul Parlamentului olandez, Haga a anexat zone destul de mari din orașele învecinate, precum și de la nici măcar cele limitrofe, pe care au fost construite și încă sunt construite zonele rezidențiale complete.