Loading...

Transport Bucuresti Bucuresti Nijmegen


Bucuresti Nijmegen
Sumar ruta
Plecare: Bucuresti (Romania)
Sosire: Nijmegen (Holland)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucuresti – Nijmegen beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucuresti – Nijmegen cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Nijmegen – Bucuresti cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucuresti – Nijmegen cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Nijmegen – Bucuresti cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucuresti
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Olanda :

amsterdam

Amsterdam

Netherlands capital, with canals, cycle paths & museums with works by Van Gogh, Rembrandt & Vermeer.

volendam

Volendam

Dutch town on the Markermeer Lake, known for its fishing harbor, colorful houses & Volendam Museum.

haarlem

Haarlem

Medieval city of Dutch Golden Age painter Frans Hals, art museums & a pipe organ played by Mozart.

marken

Marken

Lighthouses and fishing

Informatii utile despre Nijmegen

Prima mențiune a lui Nijmegen în istorie se află în secolul I î.Hr., când romanii au construit o tabără militară pe locul unde urma să apară Nijmegen; locația a avut o valoare strategică mare datorită dealurilor înconjurătoare, care au oferit o priveliște bună asupra văii Waal și Rinului. Până la 69 de ani, când batavienii, locuitorii originali ai deltei Rinului și Maasului, s-au revoltat, un sat numit Oppidum Batavorum sa format în apropierea taberei romane. Acest sat a fost distrus în revoltă, dar când sa terminat, romanii au construit o altă tabără mai mare, unde a fost așezată Legio X Gemina. Curând după aceea, în jurul acestei tabere se formează un alt sat.

În anul 98, Nijmegen a fost prima dintre cele două așezări în ceea ce este acum Regatul Țărilor de Jos pentru a primi drepturile cetății romane. În 103, X Gemina a fost relocată la Vindobona, Viena modernă, care a fost o lovitură majoră pentru economia satului din jurul taberei, pierzând în jur de 5000 de locuitori. În 104 împăratul Traian a redenumit orașul, devenit acum cunoscut sub numele de Ulpia Noviomagus Batavorum, pe scurt Noviomagus.

Începând din a doua jumătate a secolului al IV-lea, puterea romană a scăzut, iar Noviomagus a devenit în cele din urmă parte a regatului franc. De asemenea, a apărut în acest moment pe harta Peutinger. Sa afirmat că în secolul al VIII-lea împăratul Charlemagne și-a menținut palatul în Nijmegen cel puțin patru ori. În timpul depunerii sale scurte din 830, împăratul Louis cel Pios a fost trimis la Nijmegen de către fiul său Lothar I. Datorită râului Waal, comerțul a înflorit.

Puternicul Henric al VI-lea, Împăratul Sfânt Roman, sa născut la Nijmegen în 1165. În 1230, fiul său Frederick al II-lea, împăratul Sfântului Roman, a acordat drepturile orașului Nijmegen. În 1247, orașul a fost cedat contabilului Guelders ca garanție pentru un împrumut. Împrumutul nu a fost niciodată rambursat, iar Nijmegen a făcut parte din Gelderland de atunci. Acest lucru nu a împiedicat comerțul; Nijmegen chiar a devenit parte a Ligii Hanseatice în 1364. Artele au înflorit și în această perioadă. Pictori medievali cunoscuți, precum frații din Limbourg, s-au născut și au fost educați la Nijmegen. Unii dintre strămoșii lui Hieronymus Bosch au venit și din oraș [2]. În timpul Revoltei olandeze, comerțul a încetat și, deși Nijmegen a devenit parte a Republicii Provinciilor Unite după capturarea sa din Spania în 1591, a rămas un oraș de frontieră și a trebuit să suporte multiple asedii .

În 1678, Nijmegen a găzduit negocierile dintre puterile europene care urmăreau să pună capăt războiului constant care a devastat continentul de ani de zile. Rezultatul a fost Tratatul de la Nijmegen care, din nefericire, nu a reușit să asigure o pace durabilă.

În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fortificațiile din jurul orașului au devenit o problemă majoră. În interiorul zidurilor erau prea mulți locuitori, dar fortificațiile nu puteau fi demolate, deoarece Nijmegen era considerat a fi de importanță vitală pentru apărarea Olandei. Când evenimentele din războiul franco-prusian au dovedit că fortificațiile vechi nu mai erau de folos, această politică a fost schimbată și fortificațiile au fost dezmembrate în 1874. Vechiul castel fusese deja demolat în 1797, astfel încât cărămizile sale să poată fi vândute.

În a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în prima jumătate a secolului XX, Nijmegen a crescut constant. Waal a fost legat în 1878 de un pod feroviar și în 1936 de un pod de mașină, care a fost considerat cel mai mare pod din Europa de atunci. În 1923 a fost înființată actuala universitate Radboud Nijmegen și în 1927 a fost săpat un canal între râurile Waal și Maas.