Loading...

Transport Bucuresti Bucuresti Leiden


Bucuresti Leiden
Sumar ruta
Plecare: Bucuresti (Romania)
Sosire: Leiden (Holland)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucuresti – Leiden beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucuresti – Leiden cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Leiden – Bucuresti cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucuresti – Leiden cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Leiden – Bucuresti cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucuresti
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Olanda :

amsterdam

Amsterdam

Netherlands capital, with canals, cycle paths & museums with works by Van Gogh, Rembrandt & Vermeer.

volendam

Volendam

Dutch town on the Markermeer Lake, known for its fishing harbor, colorful houses & Volendam Museum.

haarlem

Haarlem

Medieval city of Dutch Golden Age painter Frans Hals, art museums & a pipe organ played by Mozart.

marken

Marken

Lighthouses and fishing

Informatii utile despre Leiden

Leiden s-a format pe un deal artificial la confluența râurilor Oude și Nieuwe Rijn. În cea mai veche referire la aceasta, din circa 860, așezarea a fost numită Leithon. Se spune că numele provine din germanic * leitha- „canal” [1] în dativ pluralis, însemnând astfel „la canale”. „Canal” nu este de fapt cuvântul complet potrivit. Un leitha era un râu natural modificat de om, parțial natural, parțial artificial.

Leiden a fost în trecut în mod eronat asociat cu avanpostul roman Lugdunum Batavorum. Acest castellum special se credea că se află la Burcht din Leiden, iar numele orașului se credea că ar fi derivat din numele latin Lugdunum. Cu toate acestea, castelul era de fapt mai aproape de orașul Katwijk, în timp ce așezarea romană din apropierea Leiden-ului modern a fost numită Matilo. [2]

Proprietarul din Leiden, situat într-o cetate de pe deal, a fost inițial supus episcopului de Utrecht, dar în jurul anului 1100 burgrafii au devenit supuși județului Olanda. Acest județ și-a primit numele în 1101 dintr-un domeniu din apropierea cetății: Holtland sau Olanda.

Leiden a fost demisă în 1047 de împăratul Henric al III-lea. La începutul secolului al XIII-lea, Ada, contesa de Olanda s-a refugiat aici când lupta într-un război civil împotriva unchiului ei, William I, contele de Olanda. A asediat cetatea și a capturat-o pe Ada.

Leiden a primit drepturi de oraș în 1266. În 1389, populația sa a crescut la aproximativ 4.000 de persoane.

În 1420, în timpul războaielor Hook and Cod, ducele Ioan al III-lea al Bavariei împreună cu armata sa au mărșăluit de la Gouda în direcția Leiden pentru a cuceri orașul, deoarece Leiden nu a plătit noul contelui de Olanda Jacqueline, contesa de Hainaut, nepoata sa și singura fiică a contelui William al VI-lea al Olandei.

Burgrave Filips din Wassenaar și ceilalți nobili locali ai fracțiunii Hook au presupus că ducul va asedia mai întâi Leiden și va trimite unități mici pentru a cuceri cetățile din jur. Dar Ioan de Bavaria a ales să atace mai întâi cetățile.

A rostogolit tunurile împreună cu armata sa, dar unul care era prea greu a mers cu vaporul. Trăgând la pereți și porți cu bile de fier, cetățile au căzut una câte una. Într-o săptămână, Ioan de Bavaria a cucerit castelele din Poelgeest, Ter Does, Hoichmade, de Zijl, ter Waerd, Warmond și de Paddenpoel.

La 24 iunie armata a apărut în fața zidurilor din Leiden. La 17 august 1420, după un asediu de două luni, orașul s-a predat lui Ioan de Bavaria. Burgraful Filips din Wassenaar a fost dezbrăcat de birouri și drepturi și a trăit ultimii ani în captivitate.

Leiden a înflorit în secolele 16 și 17. La sfârșitul secolului al XV-lea, unitățile de țesut din Leiden erau foarte importante. După expulzarea spaniolilor, pânza Leiden, Leiden Baize și Leiden camlet au fost termeni familiari. [Citație necesară] În aceeași perioadă, Leiden a dezvoltat o importantă industrie de tipărire și editare. Influentul tipograf Christoffel Plantijn a locuit acolo la un moment dat. Unul dintre elevii săi a fost Lodewijk Elzevir, care a înființat cea mai mare librărie și tipografie din Leiden, o afacere continuată de descendenții săi până în 1712 și numele adoptat ulterior de editorul contemporan Elsevier. [Citație necesară]

În 1572 , orașul s-a alăturat revoltei olandeze împotriva stăpânirii spaniole și a jucat un rol important în războiul de optzeci de ani. Asediată din mai până în octombrie 1574 de către spanioli, Leiden a fost ușurată prin tăierea digurilor, permițând astfel navelor să transporte provizii către locuitorii orașului inundat. Ca recompensă pentru apărarea eroică din anul precedent, Universitatea din Leiden a fost înființată de William I de Orange în 1575. Anual, la 3 octombrie, sfârșitul asediului este încă sărbătorit la Leiden. Tradiția spune că cetățenilor li s-a oferit alegerea între o universitate și o anumită scutire de impozite și au ales universitatea. Asediul se remarcă și prin faptul că a fost prima instanță din Europa de emitere de hârtie monetară, hârtia preluată din cărțile de rugăciuni fiind ștampilată folosind matrițe de monede când s-a epuizat argintul. [3]