Loading...

Transport Bucuresti Bucuresti Eindhoven


Bucuresti Eindhoven
Sumar ruta
Plecare: Bucuresti (Romania)
Sosire: Eindhoven (Holland)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg precum si o masa calda gratuita in Ungaria din partea firmei.

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucuresti – Eindhoven beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucuresti – Eindhoven cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Eindhoven – Bucuresti cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucuresti – Eindhoven cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Eindhoven – Bucuresti cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucuresti
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Olanda :

amsterdam

Amsterdam

Netherlands capital, with canals, cycle paths & museums with works by Van Gogh, Rembrandt & Vermeer.

volendam

Volendam

Dutch town on the Markermeer Lake, known for its fishing harbor, colorful houses & Volendam Museum.

haarlem

Haarlem

Medieval city of Dutch Golden Age painter Frans Hals, art museums & a pipe organ played by Mozart.

marken

Marken

Lighthouses and fishing

Informatii utile despre Eindhoven

Istoria scrisă a orașului Eindhoven a început în 1232, când Ducele Hendrik I din Brabant a acordat drepturi de oraș Eindhovenului, apoi un mic oraș chiar lângă confluența fluxurilor de Dommel și Gender. La data acordării statutului său, Eindhoven avea aproximativ 170 de case închise de o gardă. În fața zidurilor orașului se afla un mic castel. Orașului i sa acordat, de asemenea, dreptul de a organiza o piață săptămânală, iar agricultorii din satele din apropiere au fost obligați să vină la Eindhoven pentru a-și vinde produsele. Un alt factor în stabilirea sa a fost localizarea pe ruta comercială de la Olanda la Liège.

În jurul anului 1388, fortificațiile orașului au fost întărite în continuare. Între 1413 și 1420, a fost construit un nou castel în interiorul zidurilor orașului. În 1486, Eindhoven a fost jefuit și ars de trupe de la Guelders.

Reconstrucția din Eindhoven a fost terminată în 1502, cu o gardă mai puternică și un nou castel. Cu toate acestea, în 1543 a căzut din nou, lucrările sale de apărare fiind neglijate din cauza sărăciei. Un foc mare din 1554 a distrus 75% din case, dar până în 1560 acestea au fost reconstruite cu ajutorul lui William I de Orange. În timpul revoltei olandeze, Eindhoven a schimbat mâinile între olandeză și spaniolă de câteva ori în timpul căruia a fost ars de soldații spanioli renegați, până când în 1583 a fost capturat încă o dată de trupele spaniole, iar zidurile orașului au fost demolate.

Eindhoven nu a devenit parte a Țărilor de Jos până în 1629. În timpul ocupației franceze, Eindhoven a suferit din nou cu multe dintre casele sale distruse de forțele invadatoare. Eindhoven a rămas un oraș minor după aceea până la începutul revoluției industriale. Revoluția industrială din secolul al XIX-lea a dat un impuls major de creștere. Au fost construite canale, drumuri și căi ferate. Eindhoven a fost legat de marele canal Zuid-Willemsvaart prin filiala Eindhovens Kanaal în 1843 și a fost conectat cu calea ferată spre Tilburg, s-Hertogenbosch, Venlo și Belgia între anii 1866 și 1870. Activitățile industriale s-au concentrat inițial în jurul tutunului și textilelor și s- care a fost fondată ca o companie de fabricare a becurilor de lumină în Eindhoven în 1891. Industrializarea a adus o creștere a populației în Eindhoven. La înființarea Regatului Țărilor de Jos în 1815, Eindhoven avea 2310 de locuitori.

Până în 1920, populația era de 47.946; până în 1925 a fost de 63.870, iar în 1935 a ajuns la 103.030. Creșterea explozivă a industriei din regiune și nevoile ulterioare de locuire ale lucrătorilor au făcut apel la schimbări radicale în administrație, deoarece orașul Eindhoven era încă limitat la limitele orașelor medievale. În 1920, în noua municipalitate din Groot-Eindhoven au fost încorporate cele cinci comune vecine Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel și Blaarthem și Strijp, care au suportat deja nevoile de locuințe și problemele aferente. Prefixul “Groot-” a fost ulterior abandonat. După încorporarea din 1920, cele cinci foste municipalități au devenit raioanele municipiului Eindhoven, cu cel de-al șaselea centru Eindhoven-Centrum. De atunci, un nou al șaptelea cartier a fost format prin împărțirea celui mai mare cartier, cel al lui Woensel, în Woensel-Zuid și Woensel-Noord.

La începutul secolului al XX-lea au apărut adăugări în industria tehnică odată cu apariția firmei de fabricare a automobilelor și a camioanelor Van Doorne Automobiel Fabriek și trecerea ulterioară spre electronică și inginerie, industriile tradiționale de tutun și textile scăzând și, în final, anii 1970. Primul raid aerian din timpul celui de-al doilea război mondial a fost efectuat de RAF la 6 decembrie 1942, care vizează centrul fabricii Philips. 148 de civili au murit, chiar dacă atacul a fost efectuat duminică de către bombardiere cu zăpadă cu zgomot redus. [2] [3] Pe raze largi, inclusiv bombardarea de la Luftwaffe la 18 septembrie în cadrul Operațiunii Market Garden, au fost distruse părți importante ale orașului. Reconstrucția care a urmat a lăsat foarte puține rămășițe istorice, iar perioada de reconstrucție postbelică a dus la realizarea unor planuri drastice de renovare în stil de înălțime, dintre care unele au fost puse în aplicare. La vremea aceea, patrimoniul istoric nu a fost prea mult respectat. În anii 1960, a fost construită o nouă primărie, iar predecesorul său neogotic a fost demolat pentru a face loc unui drum arterial planificat care nu sa materializat niciodată.