Loading...

Transport Bucuresti Bucuresti Arnhem


Bucuresti Arnhem
Sumar ruta
Plecare: Bucuresti (Romania)
Sosire: Arnhem (Holland)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucuresti – Arnhem beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucuresti – Arnhem cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Arnhem – Bucuresti cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucuresti – Arnhem cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Arnhem – Bucuresti cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucuresti
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Olanda :

amsterdam

Amsterdam

Netherlands capital, with canals, cycle paths & museums with works by Van Gogh, Rembrandt & Vermeer.

volendam

Volendam

Dutch town on the Markermeer Lake, known for its fishing harbor, colorful houses & Volendam Museum.

haarlem

Haarlem

Medieval city of Dutch Golden Age painter Frans Hals, art museums & a pipe organ played by Mozart.

marken

Marken

Lighthouses and fishing

Informatii utile despre Arnhem

Cele mai vechi descoperiri arheologice ale activității umane din jurul orașului Arnhem sunt două pietre de foc de aproximativ 70.000 de ani în urmă. Acestea provin din epoca de piatră, când neanderthalienii trăiau în această parte a Europei. În Schuytgraaf, au fost descoperite rămășițele unui tabără de vânători din jurul anului 5000 î.Hr. În Schaarsbergen, s-au găsit douăsprezece movile de mormânt din 2400 î.H., care au adus așa-numita revoluție neolitică în zona Arnhem, ceea ce a însemnat creșterea agricultorilor.

Cea mai veche așezare din Arnhem datează din 1500 î.Hr., dintre care urme au fost găsite pe Hoogkamp, ​​în cazul în care Van Goyenstraat este în prezent localizat. În centrul orașului, în jurul Sint-Jansbeek, urme de așezare au fost găsite în jurul anului 700 î.Hr., în timp ce primele urme de la sud de Rin au fost găsite datând din jurul anului 500 î.Hr., în Schuytgraaf.

Deși pasajele timpurii ale așezărilor au arătat că locuitorii de la Arnhem au coborât din pădurile de pe dealuri, Arnhem nu a fost construit pe malurile râului Rin, dar puțin mai sus de-a lungul Sint-Jansbeek . Arnhem a apărut pe locul unde sa despărțit drumul dintre Nijmegen și Utrecht și Zutphen. Șapte fluxuri au asigurat orașul cu apă și numai când fluxul Rinului a fost schimbat în 1530, orașul era situat pe malul râului.

Arnhem a fost menționat pentru prima dată ca atare în 893 ca Arneym sau Arentheym. În 1233, contele Otto al II-lea de la Guelders din Zutphen, a conferit orașului drepturile asupra orașului, care fuseseră parte a mănăstirii Prüm, așezate și o fortificau. Arnhem a intrat în Liga Hanseatică în 1443. În 1473, a fost capturat de Charles Bold din Burgundia.

În 1514, Charles de Egmond, ducele de Guelders, la luat de la ducele de Burgundia; în 1543, a căzut la împăratul Charles V. În calitate de capital al așa-numitului “Kwartier van Veluwe” sa alăturat Uniunii Utrechtului în timpul războiului de opt ani din 1579. După ce a fost capturat de forțele spaniole de trupele olandeze și engleze în 1585 orașul a devenit parte a Republicii celor șapte provincii Unite ale Olandei. Francezii au ocupat orașul între 1672 și 1674. Din 1795 până în 1813, a fost reocupat de forțele franceze, atât de forțele revoluționare, cât și de cele imperiale.

La începutul secolului al XIX-lea, fostele fortificații au fost aproape complet dezmembrate, pentru a da spațiu pentru extinderea orașului. Sabelspoortul este singura parte a zidurilor medievale.

În secolul al XIX-lea, Arnhem a fost un oraș minunat de stațiune renumit pentru frumusețea sa pitorească. A fost cunoscută sub numele de “het Haagje van het oosten”, în principal pentru că s-au stabilit aici un număr de bogați foști baroni de zahăr sau plantați de la Indii, așa cum au făcut-o la Haga. Chiar și acum orașul este renumit pentru parcurile și verdeața sa. Urbanizarea din nord pe terenurile deluroase este, de asemenea, destul de neobișnuită pentru Țările de Jos. În timpul celui de-al doilea război mondial, în cadrul Operațiunii Market Garden, Divizia 1 aeriană britanică, sub comanda generalului-maior Roy Urquhart, și a primei brigăzi independente de parașutiști au primit sarcina de a asigura podul Arnhem.

Unitățile de infanterie de tip Glider și de parașutiști au fost aterizate în zonă pe 17 septembrie și mai târziu. Cea mai mare parte a forței a fost aruncată destul de departe de pod și nu și-a îndeplinit niciodată obiectivul. Un mic element al batalionului britanic 1st Airborne, al doilea Batalion de Parașuti sub locotenentul colonel John D. Frost, a reușit să-și facă drumul până la pod, dar nu a reușit să asigure ambele părți. Trupele britanice au întâmpinat o rezistență rigidă din partea Diviziilor 9 și 10 SS Panzer, care fuseseră amplasate în și în jurul orașului. Forța britanică de la punte a dispărut în cele din urmă din muniție și a fost capturată la 21 septembrie, iar retragerea completă a forțelor rămase a fost făcută pe 26 septembrie. Aceste evenimente au fost dramatizate în filmul A Bridge Too Far în 1977. . Ca un tribut, podul reconstruit a fost redenumit “Podul John Frost” după comandantul parașutiștilor. Comemorarea oficială este 17 septembrie.