Loading...

Transport Bucharest Wiesbaden


Bucharest Wiesbaden
Sumar ruta
Plecare: Bucharest (Romania)
Sosire: Wiesbaden (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucharest – Wiesbaden beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucharest – Wiesbaden cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Wiesbaden – Bucharest cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucharest – Wiesbaden cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Wiesbaden – Bucharest cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucharest
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Wiesbaden

În timp ce dovezi de așezare din Wiesbaden în zilele noastre datează din epoca neolitică, documentele istorice atestă ocuparea continuă după ridicarea unui fort roman în anul 6 d.Hr., care adăpostea o unitate auxiliară de cavalerie. Izvoarele termale ale Wiesbaden sunt menționate pentru prima dată în Plinio the Elder Naturalis Historia. Erau renumiți pentru bazinele lor de agrement pentru caii armatei romane și, probabil, ca sursă a unui mineral folosit pentru vopsirea părului roșu. [2]

Așezarea romană este menționată pentru prima dată cu numele Aquae Mattiacorum în 121. Mattiaci erau un trib germanic, posibil o ramură a Chatti vecini, care trăia în vecinătate la acea vreme. Orașul apare și ca Mattiacum în Geografia lui Ptolemeu. Linia de fortificații de frontieră romană, Limes Germanicus, a fost construită în Taunus nu departe de nord de Wiesbaden.

Capitala provinciei Germania Superior, Mogontiacum, baza a 2 legiuni romane, se afla chiar peste Rin și era legată de un pod în actualul district al Mainz-Kastel, un cap de pod puternic fortificat.

Alamanii, o coaliție de triburi germanice dincolo de limi, au capturat fortul în jurul anului 260. Mai târziu, în anii 370, când romanii și alamanii s-au aliat, germanii au câștigat controlul asupra zonei Wiesbaden și au fost responsabil de apărarea sa împotriva altor triburi germanice.

După ce francii sub Clovis I au învins pe alamanii în bătălia de la Tolbiac în 496, în final, francii i-au deplasat pe alamanii în zona Wiesbaden de-a lungul secolului al VI-lea. În secolul al VIII-lea, Wiesbaden a devenit locul unui palat regal al regatului franc. Prima utilizare documentată a numelui Wiesbaden este de către Einhard, biograful lui Charlemagne, ale cărui scrieri menționează „Wisabada” cândva între 828 și 830.

Când Imperiul Carolingian franco s-a despărțit în 888, Wiesbaden a fost în jumătatea estică, numită estul Franței. Orașul făcea parte din Franconia, zona de est a Franței de Est. În anii 1170, contele de Nassau, Walram I, a primit zona din jurul Wiesbaden drept febră. Când Franconia s-a fragmentat la începutul secolului al XIII-lea, Nassau a apărut ca stat independent ca parte a Sfântului Imperiu Roman.

În 1232, Wiesbaden a devenit Reichsstadt, un oraș imperial al Sfântului Imperiu Roman. Cu toate acestea, în 1242, în timpul războiului împăratului Frederic al II-lea împotriva papei, arhiepiscopul de Mainz, Siegfried al III-lea, a ordonat distrugerea orașului.

Wiesbaden a revenit la controlul Casei Nassau în 1270 sub contele Walram II, contele de Nassau. Cu toate acestea, Wiesbaden și castelul de la Sonnenberg au fost din nou distruse în 1283 în conflict cu Eppstein.

Fiul și succesorul lui Walram, Adolf, va deveni mai târziu rege al Germaniei din 1292 până în 1298. În 1329, sub fiul lui Adolf Gerlach I din Nassau-Weilburg, Casa Nassau și, prin urmare, Wiesbaden, a primit dreptul de monede de la Sfântul împărat roman Ludovic Bavarul.

În 1355, județul Nassau-Weilburg a fost împărțit între fiii lui Gerlach. Proprietățile județului Nassau ar fi împărțite de nenumărate ori între moștenitori, părțile urmând să fie reunite din nou, ori de câte ori o linie a dispărut. Wiesbaden a devenit sediul județului Nassau-Wiesbaden sub contele Adolf I, fiul cel mai mare al lui Gerlach. În cele din urmă, va cădea înapoi la Nassau-Weilburg în 1605.

Datorită participării la răscoalele războiului țăranilor germani din 1525, Wiesbaden și-a pierdut toate privilegiile timp de peste 40 de ani. În această perioadă, Wiesbaden a devenit protestant cu nominalizarea lui Wolf Denthener ca prim pastor luteran la 1 ianuarie 1543. În aceeași zi, a fost deschisă prima școală latină, pregătind elevi pentru gimnaziul din Idstein. În 1566, privilegiile orașului au fost restaurate.