Loading...

Transport Bucharest Dresden


Bucharest Dresden
Sumar ruta
Plecare: Bucharest (Romania)
Sosire: Dresden (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucharest – Dresden beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucharest – Dresden cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Dresden – Bucharest cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucharest – Dresden cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Dresden – Bucharest cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucharest
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Dresden

Deși Dresda este un oraș relativ recent de origine germanică, urmat de așezarea oamenilor slavi, [1] zona a fost așezată în epoca neolitică de triburile de cultură olară liniară c. 7500 î.Hr. [2] Întemeierea și creșterea timpurie a lui Dresda este asociată cu extinderea către est a popoarelor germanice, [1] minerit în Munții Ore din apropiere și înființarea Margraviatei din Meissen. Numele său derivă etimologic din vechiul sorbian Drežďany, adică oameni din pădure. Dresda a evoluat ulterior în capitala Saxoniei.

În jurul secolului al XII-lea, pe malul sudic s-a dezvoltat o așezare slavă numită Drežďany [3]. O altă așezare a existat pe malul nordic, dar numele său slav nu este cunoscut. A fost cunoscută sub numele de Antiqua Dresdin până în 1350, iar mai târziu sub denumirea de Altendresden, [3] [5] ambele literalmente „Dresda veche”. Dietrich, Margrave of Meissen, a ales Dresda drept reședința sa interimară în 1206, așa cum este documentat într-o înregistrare care numea locul „Civitas Dresdene”.

După 1270, Dresda a devenit capitala margraviatului. Acesta a fost dat lui Friedrich Clem după moartea lui Henry cel Ilustru în 1288. A fost luat de Margraviate de Brandenburg în 1316 și a fost restaurat în dinastia Wettin după moartea lui Valdemar cel Mare în 1319. Din 1485, a fost sediul ducii din Saxonia și din 1547 și alegătorii.

Electorul și conducătorul Saxoniei Frederic Augustus I a devenit regele Augustus al II-lea al Poloniei în 1697. A adunat mulți dintre cei mai buni muzicieni, [6] arhitecți și pictori din toată Europa la noul numit regal -Polish City Residential Dresden. [7] Domnia sa a marcat începutul apariției lui Dresda ca un oraș european important pentru tehnologie și artă. În timpul domniei regilor Augustus II, Puternicul și Augustus al III-lea al Poloniei, au fost construite majoritatea reperelor baroce ale orașului. Acestea includ Palatul Regal Zwinger, Palatul Japonez, Taschenbergpalais, Castelul Pillnitz și cele două biserici de reper: Hofkirche catolică și Frauenkirche luterană. În plus, au fost fondate colecții de artă și muzee importante. Exemple notabile includ Colecția de porțelan Dresda, Colecția de imprimeuri, desene și fotografii, Grünes Gewölbe și Salonul Mathematisch-Physikalischer. În 1726, a existat o revoltă timp de două zile după ce un cleric protestant a fost ucis de un soldat care s-a convertit recent din catolicism. [8] În 1729, prin decretul regelui Augustus al II-lea, la Dresda a fost fondată prima Academie Militară Poloneză. În 1730, a fost mutat în Varșovia. Dresda a suferit o distrugere grea în Războiul de Șapte Ani, în urma capturii sale de către forțele prusiene, recapturarea ulterioară a acestuia și a unui asediu prusian eșuat în 1760. Friedrich Schiller și-a scris Oda în bucurie pentru loja masonică din Dresda în 1785. ] În declinul Poloniei, Dresda a fost locul pregătirilor pentru răscoala poloneză Kościuszko.

Orașul Dresda avea o siluetă distinctivă, surprinsă în picturi de Bernardo Bellotto și de pictorul norvegian Johan Christian Dahl. Între 1806 și 1918 orașul a fost capitala Regatului Saxoniei. În timpul războaielor napoleoniene, împăratul francez a făcut o bază de operații, câștigând acolo bătălia de la Dresda la 27 august 1813. În urma răscoalei din noiembrie, mulți polonezi, printre care scriitorii Juliusz Słowacki, Stefan Florian Garczyński, Klementyna Hoffmanowa și compozitorul Frédéric Chopin, au fugit din partiția rusească a Poloniei la Dresda. De asemenea, poetul național Adam Mickiewicz a stat câteva luni la Dresda, începând cu martie 1832. [9] A scris acolo drama poetică Dziady, partea a III-a. Dresda a înregistrat un nou flux de polonezi după răscoalele din 1848 și 1863, printre care s-au numărat autorii Teofil Lenartowicz, Józef Ignacy Kraszewski și Wawrzyniec Benzelstjerna Engeström. Dresda însuși a fost un centru al Revoluțiilor germane în 1848, odată cu Răscoala de Mai, care a costat vieți omenești și a deteriorat orașul istoric Dresda. [Citare necesară]

În timpul secolului XIX, orașul a devenit un centru important de economie, inclusiv producția de automobile, prelucrarea alimentelor, activitatea bancară și fabricarea de echipamente medicale.

La începutul secolului XX, Dresda era cunoscută în special pentru lucrările sale de fotografiat și fabricile de țigări. Între 1918 și 1934, Dresda a fost capitala primului stat liber din Saxonia. Dresda a fost un centru al artei moderne europene până în 1933.

În timpul fondării Imperiului German în 1871, a fost construită o mare instalație militară numită Albertstadt. [10] Avea o capacitate de până la 20.000 de militari la începutul Primului Război Mondial. Garnizoana a văzut o utilizare limitată doar între 1918 și 1934, dar a fost apoi reactivată în pregătirea celui de-al doilea război mondial.

Utilitatea sa a fost limitată de atacurile din 13-15 februarie și 17 aprilie 1945, dintre care prima a distrus suprafețe mari ale orașului. Cu toate acestea, garnizoana în sine nu a fost vizată în mod special. [11] [12] Soldații au fost dislocați până în martie 1945 în garnizoana Albertstadt.

Garnizoana Albertstadt a devenit cartierul general al armatei de tancuri a gardienilor 1 ai grupării forțelor sovietice din Germania după război. În afară de școala de ofițeri de armată germană, nu au mai existat unități militare la Dresda de la fuziunea armatei în timpul reunificării germane și retragerea forțelor sovietice în 1992. În prezent, Bundeswehr funcționează Muzeul de Istorie Militară al Republicii Federale Germania în fosta garnizoană Albertstadt.

În perioada nazistă din 1933 până în 1945, comunitatea evreiască din Dresda a fost redusă de la peste 6.000 la 41 de ani, în cea mai mare parte ca urmare a emigrării, dar mai târziu, de asemenea, deportare și crimă. [13] [14] Au fost vizați și non-evrei și peste 1.300 de persoane au fost executate de naziști la Münchner Platz, o casă de judecată din Dresda, inclusiv lideri de muncă, indezirabile, luptători de rezistență și oricine a prins să asculte emisiuni radio străine. [15] Bombardamentul a oprit prizonierii care erau ocupați să săpe o groapă mare în care urmau să fie aruncați încă 4.000 de prizonieri [16].