Loading...

Transport Bucharest Dortmund


Bucharest Dortmund
Sumar ruta
Plecare: Bucharest (Romania)
Sosire: Dortmund (Germany)

Info RSCtrans: +40724724727 intre orele 8:00 si 23:00

RSCtrans efectueaza transport de persoane in peste 400 de destinatii cu autocar si microbuz  8+1 locuri. Transportul se efectueaza in cele mai bune conditii, cu masini dotate cu sisteme de confort si siguranta de ultima generatie. Deasemenea transportul de persoane are tot timpul 2 soferi profesionisti si amabili in orice moment. In pretul calatoriei este inclus: o geanta de mana si un bagaj de 40 kg .

Grupurile de persoane care calatoresc pe traseul Bucharest – Dortmund beneficiaza de reduceri importante, copiii intre  2 si 10 ani au 20 % reducere din pretul biletului intreg, iar la 8 calatorii efectuate  cu noi, cea dea 9 este gratuita.

Transport persoane Bucharest – Dortmund cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Transport persoane Dortmund – Bucharest cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Bucharest – Dortmund cu plecare in fiecare Marti, Miercuri, Vineri , Sambata si Duminica.

Transport persoane Dortmund – Bucharest cu plecare in fiecare Luni, Marti, Joi , Vineri si Sambata.

Informatii si rezervari:
Oras: Bucharest
mobil/fix:  +40724724727
email: office@rsctrans.ro

Destinatii populare din Germania :

berlin

Berlin

Germany’s capital, with the Reichstag, Brandenburg Gate, the Holocaust memorial & Berlin Wall.

munich

Munich

Bavarian capital known for Oktoberfest, the Hofbräuhaus beer hall & the Residenz palace & museum.

frankfurt

Frankfurt

German riverside city with European Central Bank, plus Goethe House, Städel & other notable museums.

nuremberg

Nuremberg

German City known for Kaiserburg Castle, the handmade crafts of Handwerkerhof & WWII history.

Informatii utile despre Dortmund

Dortmund a fost menționat pentru prima dată în Abația Werden, care a fost construită între 880 și 884. Intrarea latină spune: In Throtmanni liber homo Arnold viii den nob solvit. ). [1] Conform acestui fapt, există un număr mare de nume diferite, dar toate se întorc la aceeași stemă fonemică. Utilizarea lor respectivă în surse pare arbitrară și aleatorie.

În timp, numele s-a schimbat de multe ori: trut munia 899, Thortmanni, Trutmania, Trotmunni 939, Tremonia 1152. Începând cu secolul al XIII-lea, Dortmunde a apărut pentru prima dată, dar nu a fost până când câteva secole mai târziu a devenit general acceptată.

În Evul Mediu 1389, când orașul a rezistat asediului a 1200 de cavaleri sub conducerea arhiepiscopului de Köln, a ales ca motto o zicală care este încă susținută astăzi de societățile tradiționale: atât de repede ca Düörpm. .

În trecut, orașul se numea Dortmond în olandeză, Tremonia în spaniolă și Trémoigne în franceza veche. Cu toate acestea, aceste exonime au căzut în desuetudine, iar orașul este acum cunoscut la nivel internațional sub numele său german Dortmund. Abrevierea obișnuită pentru numele orașului este „DTM”, codul IATA al aeroportului Dortmund.

Sigiburgul era o fortăreață săsească din sudul actualului Dortmund, cu vedere la râul Ruhr, aproape de confluența sa cu râul Lenne. Ruinele castelului Hohensyburg de mai târziu se află acum pe locul Sigiburgului. Fortul din deal a fost ridicat ca. 700 de sași vestfali. În timpul războaielor săsești, a fost luat de franci sub Carol cel Mare în 772, preluat de sași în 774, și luat din nou și refortificat de Carol cel Mare în 775. Dovezile arheologice sugerează că situl Sigiburg a fost ocupat și în epoca neolitică. [2] [3]

Prima dată când Dortmund a fost menționat în documentele oficiale a fost în jurul anului 882 ca Throtmanni – In throtmanni liber homo arnold viii den nob soluit. [4] [5] În 1005 „Consiliul ecleziastic” și în 1016 „ Dieta imperială „se întâlnește la Dortmund. [6]

După ce a fost distrus de un incendiu, împăratul Sfântului Roman Frederic I a refăcut orașul în 1152 și a locuit acolo timp de doi ani. În 1267, Biserica Sf. Maria, Dortmund, și trei ani mai târziu, în 1270, a fost menționată prima dată Biserica Sf. Reinold. Combinația dintre răscruce, piață, centru administrativ – primărie, a făcut din Dortmund un centru important din Westfalia. A devenit un oraș liber imperial și unul dintre primele orașe din Europa cu drept oficial de fabricare a berii în 1293. [7] De-a lungul secolelor XIII-XIV, a fost „orașul principal” al Rinului, Westfalia, Cercul Olandez al Ligii Hanseatice.

După 1320, orașul a apărut în scris ca „Dorpmunde”. În anii care au precedat până în 1344, regele englez a împrumutat chiar bani de la familiile de negustori Berswordt și Klepping din Dortmund, oferind coroana regală drept garanție. În 1388, contele von Mark și-a unit forțele cu arhiepiscopul de Köln și a emis declarații de luptă împotriva orașului. În urma unui asediu major de 18 luni, au avut loc negocieri de pace, iar Dortmund a ieșit învingător. În 1400, scaunul primei instanțe Vehmic era la Dortmund, într-un pătrat între doi tei, dintre care unul era cunoscut sub numele de Femelinde. Odată cu creșterea influenței Kolnului în secolul al XV-lea, scaunul a fost mutat la Arnsberg în 1437. După ce Kolon a fost exclusă după războiul anglo-hanseatic, Dortmund a devenit capitală a cercului Rin-Westfalia și Olanda. Acest lucru favorizează înființarea uneia dintre cele mai vechi școli din Europa în 1543 – Stadtgymnasium Dortmund [de]. [7] Cutremurul din 1661 a făcut prăbușirea Reinoldikirche.

Odată cu rezoluția Reichsdeputationshauptschluss din 1803, Dortmund a fost adăugat la Principatul Nassau-Orange-Fulda, ca urmare a faptului că nu mai era un oraș imperial liber. William V, prințul Orange-Nassau nu a dorit zone furate și, prin urmare, l-a lăsat pe fiul său prințul Willem Frederik să intre în posesia orașului și a principatului. Acest prinț și-a păstrat intrarea la 30 iunie 1806 și, ca atare, județul Dortmund a devenit apoi parte a principatului. La 12 iulie 1806, majoritatea principatelor din Nassau au fost private de drepturile lor suverane prin intermediul tratatului asupra Rinului. În octombrie al aceluiași an, județul Dortmund a fost ocupat de trupele franceze și a fost adăugat la Marele Ducat de Berg la 1 martie 1808. Este capitala departamentului Ruhr. În 1808, Dortmund devine capitala satelitului francez Ruhr. [6] La Congresul de la Viena din 1815, întregul Mare Ducat de Berg, inclusiv Dortmund, a fost adăugat Regatului Prusiei. Autoritatea minieră de stat din zona Ruhr a fost fondată în 1815 și s-a mutat de la Bochum la Dortmund. În provincia prusiană Westfalia, Dortmund a fost reședință de district în Regierungsbezirk Arnsberg până în 1875, când a devenit district urban în regiune.

În timpul industrializării Prusiei, Dortmund a devenit un centru important pentru cărbune și oțel. Orașul s-a extins într-un oraș, populația crescând de la 57.742 în 1875 la 379.950 în 1905. Zonele rezidențiale extinse precum nordul, estul, Uniunea și districtul Kreuz au apărut în mai puțin de 10 ani. În 1920, Dortmund a fost unul dintre centrele de rezistență la Kapp Putsch – o lovitură de stat militară dreaptă lansată împotriva guvernului condus de social-democrați. Muncitorii radicali au format o armată roșie care a luptat cu unitățile freikorps implicate în lovitura de stat. La 11 ianuarie 1923, Ocuparea Ruhrului a fost efectuată prin invazia trupelor franceze și belgiene în Ruhr. Primul ministru francez Raymond Poincaré era convins că Germania nu a respectat cerințele Tratatului de la Versailles. În dimineața zilei de 31 martie 1923, a ajuns la punctul culminant trist al acestei confruntări franco-germane. [8]

Sub Germania nazistă, Sinagoga Veche, care se deschise în 1900, a fost distrusă în 1938. Cu o capacitate de 1.300 de locuri, a fost una dintre cele mai mari case de cult evreiești din Germania. De asemenea, spitalul Aplerbeck din Dortmund a transferat pacienți cu dizabilități mintale și / sau fizice pentru eutanasie la spitalul mental Hadamar ca parte a Acțiunii T4.